Teknoloji

Galaxy Tab S8 Plus Snapdragon 8 Gen 1 ile testten geçti

galaxy tab s8 plus

Samsung’un Galaxy Tab S8 serisi tabletlerinin önümüzdeki yılın başlarında Galaxy S22 serisiyle birlikte gözler önüne çıkması bekleniyor. Sızıntılar sayesinde bu tabletlerin neye benzeyeceği ve nasıl özelliklere sahip olacağı konusunda fikir edinmek de mümkün olmuştu. Seriyle ilgili sızıntılara son olarak Galaxy Tab S8 Plus modelinin Geekbench benchmark testinin sonucu eklendi.

Geekbench testinin sonucu, Samsung’un tabletinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle geleceği beklentisini destekliyor. Tabletin pek çok ülkede Samsung’un Exynos işlemcilerinden biriyle piyasaya çıkması ihtimalinin de bir hayli yüksek olduğunu da belirtmek gerekiyor.

SM-X808U model numarasıyla testten geçen tablet; tek çekirdek performansıyla 1223, çok çekirdek performansıyla da 3195 puan alıyor. 8 GB RAM ve Android 12 işletim sistemi de testin gösterdikleri arasında bulunuyor.

galaxy tab s8 plus12.4 inç 120 Hz AMOLED ekran ve 10090 mAh pil de tabletin özellikleri arasında yer alıyor. Tab S8 Plus’ta Android 12’yi One UI 4 kullanıcı arayüzünün tamamlamasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy Tab S8 Plus, yeni tablet serisinde orta sınıf seçenek olarak konumlanacak. Seride Tab S8 Plus’a 11 inç ekranlı Tab S8 ve 14.6 inç ekranlı amiral gemisi Tab S8 Ultra modelleri eşlik edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER