Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S7 ve Tab S7 Plus resmiyet kazandı, işte detaylar

samsung galaxy tab s7

Samsung’un uzun süredir merakla beklenen yeni tabletleri Galaxy Tab S7 ve S7 Plus, sonunda resmen gözler önüne çıktı. Android tablet pazarını canlandırması beklenen cihazlara dair sızıntı ve dedikodular uzun bir süredir etrafta dolaşıyordu.

Tıpkı geçtiğimiz yıl çıkan Tab S6 gibi, Tab S7 ve Tab S7 Plus da hem içerik tüketimine hem de üretkenliğe odaklanıyor. Buna bağlı olarak her iki tablet için de klavye işlevi gören kılıflar sunuluyor. Böylelikle cihazları standart bir dizüstü bilgisayara yakın formatta kullanmak mümkün oluyor. Her iki model de kutularından Samsung’un S Pen’i ile birlikte çıkıyor. Bu özel kalem, tabletin arkasına manyetik olarak tutturulabiliyor.

Tab S7 ve Tab S7 Plus arasındaki en belirgin fark olarak ise boyut ön plana çıkıyor. S7’de 11 inç olan ekran büyüklüğü, S7 Plus’ta 12.4 inçe yükseliyor. Daha yakından bakıldığında ise başka farklar da görülüyor. Örneğin Plus versiyonda OLED ekran paneli tercih edilirken, standart S7’de LCD panel bulunuyor.

Her iki panel de 120Hz yenileme hızıyla pürüzsüz bir görsel deneyim vadediyor. Ekranların 16:10 görüntü oranıyla video izlemek için üretkenliğe kıyasla daha uygun olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her iki modelin de iPad Pro muadillerine kıyasla daha küçük bir yüzey alanı kapladığını söylemekte de fayda var.

Tab S7 ve S7 Plus arasındaki bir diğer fark ise parmak izi tarayıcısı. Tab S7 Plus’ta parmak izi tarayıcısı ekranın içine yerleştirilmiş. Tab S7’de ise tarayıcı güç butonuna entegre edilmiş durumda. Samsung’un Tab S6’ya kıyasla genel tasarım dilinde değişikliğe gittiği de görülüyor. Köşeleri keskinleştiren şirket, S Pen’i de biraz daha küçültmüş.

Galaxy Tab S7 ve S7 Plus’ta Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanını biraz daha genişletmek de mümkün oluyor.

Galaxy Tab S7 ve Tab S7 Plus renk seçenekleri ve Türkiye fiyatları

Her iki modelde de USB-C girişi aracılığıyla 45W hızlı şarj desteği mevcut. Tab S7’de 8000 mAh olan pil kapasitesi, S7 Plus’ta 10090 mAh’e yükseliyor. 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar taşıyan tabletlerin önünde ise 8 megapiksel kameralar bulunuyor.

Galaxy Tab S7 ve S7 Plus için siyah, gümüş ve bronz olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Galaxy Tab S7 için 5499 TL (Samsung Online Mağazada alınması durumunda klavyeli kılıf hediye), Galaxy Tab S7+ için 6999 TL (Samsung Online Mağazada alınması durumunda klavyeli kılıf hediye) şeklinde fiyatlar belirlendi.

Güncelleme: Haber Türkiye fiyatları ile güncellenmiştir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER