Teknoloji

Galaxy Tab S7 Lite ve Tab A7 Lite Android tabletler yolda

galaxy tab s7 lite

Samsung yakın zamanda Galaxy Tab S7 ve Tab S7+ için Android 11 ve One UI 3.1 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeler sayesinde belki bu tabletlerden bir tanesini satın almaya karar vermiş olabilirsiniz. Eğer hâlâ bir bekleyiş içindeyseniz ve daha nelerin geleceğini görmeyi beklemeyi tercih ediyorsanız, o hâlde size bir haberimiz var. Henüz gelecek nesil amiral gemisi tablet serisi Galaxy Tab S8 ortalarda yok. Bunun yerine Samsung, Galaxy Tab S6 Lite ve Galaxy Tab A7 Lite gibi iki “Lite” tableti duyurmaya hazırlanıyor. Bunlar bütçesini düşünenler için ideal seçenekler olacaktır.

Aslına bakarsanız, Samsung’un Galaxy Tab S7’nin Lite versiyonunu çıkarması, daha önce Galaxy Tab S6 için yaptığından çok farklı olmayacaktır. Ancak Galaxy Tab A7 Lite tablet biraz daha şaşırtıcı olabilir. Çünkü Galaxy Tab A serisi zaten kendi başına “lite” tabletlerde gördüğümüz çizgide özellikler içeriyor. Ancak Twitter’da @WalkingCat rumuzuyla paylaşım yapan bir sızıntı kaynağı, Samsung’un bu uygun fiyatlı tabletleri tanıtmaya hazırlandığını haber veriyor.

Galaxy Tab A7 Lite’ın ayırt edici özellikleri muhtemelen boyutu ve tasarımı olacaktır. 8.7 inç ekranı ve ince metal çerçevesiyle, sızıntıya göre bu tableti tek elle rahat biçimde kullanmak mümkün olacak.

Galaxy Tab S7 Lite ise başka bir açıdan daha ilgi çekici görünüyor. Bu tablet, 12.4 inç ekranıyla daha çok Galaxy Tab S7+ modelin “Lite” versiyonu olacak gibi görünüyor. Tıpkı profesyonel seviyedeki tablet gibi 5G bağlantısına da sahip olacak. Aslında bunlar bir Lite model için üst sınıf özellikler, ancak satın alacaklar bunlardan pek şikayet etmeyecektir.

Tabii ki, her şey gelip fiyat noktasına bağlanıyor. Bunu da görmek için ürünlerin resmi tanıtımını görmemiz gerekiyor. Belki Samsung, kutuda sunduğu S Pen kalemi çıkararak maliyeti biraz daha düşürebilir. Tabii ki, bu sadece bir tahmin. Geçen yıl Samsung, Galaxy Tab S6 Lite tableti mayıs ayında piyasaya sunmuştu. Bu tablet ilerleyen zamanlarda yapılan indirimlerle epey ilgi görmüş, Türkiye’de en çok satan Samsung tabletlerinden biri olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER