Teknoloji

Galaxy Tab S7 FE üç ayda bir güncelleme alacak

samsung galaxy tab s7 fe
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung akıllı telefonları için daha hızlı ve düzenli güncelleme sözü verdiğinde bu sözün diğer cihazları da kapsadığı düşünülmüştü. Ancak şirketin hiyerarşisinde her ürünün aynı yerde olmaması, bazı cihazların aynı muameleyi görmesini engelliyor. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy Tab S7 FE tablet de en ayrıcalıklı cihazlar arasına girememişe benziyor.

Samsung’da güncelleme sıklıkları için üç farklı kategori söz konusu. En üst kategoride cihazlar her ay güncelleniyor. İkinci kategoride güncelleme sıklığı üç ayda bire iniyor. Son kategoride ise cihazlar yılda iki defa güncelleniyor. Amiral gemisi telefon ve tabletlerin yolculuğu en üst kategoriden başlıyor. Orta segmentteki cihazlar ise ikinci kategoriden yola çıkıyor.

Cihaz güncelleme listesinde kısa süre önce değişikliğe giden Samsung, listeye yeni cihazlar eklerken bazı cihazları da bir alt kategoriye kaydırmıştı. Ancak 9to5Google sitesi, sıra dışı olarak değerlendirilebilecek bir durumu tespit etti. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy Tab A7 Lite, üç ayda bir güncellenecek cihazlar listesine eklendi. Tab A7 Lite giriş seviyesinde olduğu için bu normal bir durum olsa da, daha üst segment bir cihaz olan Galaxy Tab S7 FE tabletin de aynı kategoriye girmesi kafa karıştırdı.

12.4 inç ekranlı tablet düşünüldüğü kadar üst sınıfta olmasa da, daha pahalı arkadaşlarıyla bazı özellikleri paylaşıyor. 2500 x 1600 piksel çözünürlük, S Pen desteği ve Book Cover klavye bu özellikler arasında yer alıyor. Bu gibi faktörler nedeniyle pek çok kişi Tab S7 FE’nin ilk etapta her ay güncelleneceğini düşünmüştü.

Galaxy Tab S7 FE ile ilgili bu durumun hata mı yoksa bilinçli bir tercih mi olduğu belirsizliğini koruyor. Düzenli güncellemeler konusunda önemli bir adım atan Samsung’un “geri adım” olarak nitelenebilecek bu kararı değiştirmesinin şirketin hayranlarını sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER