Manşetler

Video: Samsung Galaxy Tab S6 Lite Kutusundan Çıkıyor

Galaxy Tab S6 Lite kutu açılımı videosunda Android tabletin kutu içeriği ve ilk yorumlar da yer alıyor. İlk kurulum da videoda.
galaxy tab s6 lite kutu açılımı

samsung galaxy tab s6 lite satın alSamsung Galaxy Tab S6 Lite
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Geçen yılın ortalarında tanıtılan üst sınıf Samsung Galaxy Tab S6 tabletin “Lite” versiyonu olan Galaxy Tab S6 Lite geçen ayın ortalarında duyurulmuştu. Bu tablet mayıs ayının başı itibarıyla Türkiye’de de satışa sunuldu. Şu sıralar 2499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla sunulan Android tablet elimize ulaştı ve bu videoda kutusundan çıkarıyoruz. Galaxy Tab S6 Lite kutu içeriği ve ilk kurulumla ilgili detaylar videomuzda yer alıyor.

Galaxy Tab S6 Lite 10.4 inç ekran, Exynos 9611 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera gibi başlıca özellikleri barındırıyor. Samsung’un giriş ve orta segment telefonlarında görmeye alıştığımız bir kutu tasarımı ve biçimiyle geliyor. Kapağı kaldırdığımızda bizi sağlam bir kılıfa sarılmış tablet karşılıyor. Oxford grisi olarak adlandırılmış bir renkle gelen tablet ince metal gövdesiyle gayet şık görünüyor. Belki üst sınıf tabletin kalitesini yansıtmıyor, ancak ortalamanın üstünde bir kaliteye sahip olduğunu ve bunu yansıttığını görüyoruz.

Tabletin dışında bir adet şarj adaptörü, USB-C – USB-A kablosu da geliyor. microSD kart yuvasını çıkarma iğnesi, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi de bir zarfta birlikte sunuluyor. Son olarak kutuda bir adet S Pen kapasitif ekran kalemi de var. Galaxy Note serisi telefonlarda gördüğümüzden daha büyük ve kalın, üstünde de bir adet düğme var. Bir kalem gibi rahatlıkla tutulup kullanılabiliyor. Ekran üzerindeki hareketi ve tepkiselliği de çok iyi seviyede. Yakında yayınlayacağımız Galaxy Tab S6 Lite incelemesinde kapasitif ekran kalemiyle ilgili yorumlarımızı da aktaracağız.

Android 10 ve bunun üzerinden One UI 2.1 kullanıcı arayüzüyle gelen Tab S6 Lite’ın kurulumu kısa sürede tamamlanıyor. Kurulum sırasında yüz tanıma sistemine yüzünüzü tanıtabilirsiniz. Bunun dışında parmak izi okuyucusu gibi bir biyometrik kimlik doğrulama yöntemi bulunmuyor.

samsung galaxy tab s6 lite

Samsung’un Galaxy S20 serisiyle birlikte sunduğu Samsung Daily ekranını bu tablette görüyoruz. Aynı zamanda Samsung, Google ve Microsoft’un birtakım uygulamaları da yüklü olarak geliyor. Samsung Notes uygulaması da S Pen kalemin varlığı sayesinde daha fazla kullanılacaktır. Ayrıca Note serisi telefonlarda görmeye alıştığımız Temassız Komut ekranı da, kalem tablete yakınlaştırıldığı zaman kullanıma hazır hâle geliyor.

8 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera, ihtiyaç duyulduğunda fotoğraf ve video çekimi için hazır bekliyor. Kullanışlı bir kamera uygulaması var ve tabletle kullanım için de optimize edilmiş. Tabletin iki kısa kenarına yerleştirilmiş birer hoparlör var. Ses çıkışı bir tablet ortalamalarında, ancak Dolby Atmos açıldığında sesin şiddeti ve kalitesi artıyor. Çoğunlukla bu ayarı açık şekilde tutmanızı tavsiye ederiz. Söz konusu ayara da bildirim tepsisindeki hızlı ayarlar içinden erişebilirsiniz.

Çok yakında detaylı bir Samsung Galaxy Tab S6 Lite incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Eğer Android tabletle ilgili sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

samsung galaxy tab s6 lite satın alSamsung Galaxy Tab S6 Lite
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER