Teknoloji

Galaxy Tab S6 fotoğrafları ile yakında çıkacak tablete dair yeni ipuçları

samsung galaxy tab s6

Galaxy Note 10, Samsung’un 7 Ağustos’ta New York şehrinde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde tanıtılacak tek cihaz olmayacak. Android Headlines‘ın haberine göre, tam tablet boyutunda Samsung Galaxy Tab S6 da, kendi S-Pen kapasitif ekran kalemiyle birlikte bu etkinlikte resmiyet kazanacak.

Geçen hafta bu tabletin gerçek hayattan bazı fotoğraflarına rastlamıştık. Android Headlines sitesi ise dedikodu değirmenine biraz daha su taşımış oluyor. Sitenin verdiği bilgiler arasında 7 Ağustos’ta tanıtım tarihi ve cihazın resmi basın fotoğrafları gibi görünen birkaç farklı fotoğraf yer alıyor.

Fotoğraflara baktığımızda tabletin çift kamerasını, dört adet hoparlörünü görüyoruz. Ayrıca kulaklık jakının olmaması da dikkatimizi çekiyor. Tabletin kapasitif ekran kalemi, opsiyonel olarak sunulacak klavyeli kılıfı ve Microsoft Surface’inkine benzer ayağı da dikkat çekiyor.

Belki en önemlisi, bu son sızıntı sayesinde Samsung’un ekran kalemini tutturmayı düşündüğü sıra dışı yeri de görüyoruz. Bu yer tabletin tam arkası gibi görünüyor. Mıknatısla tutturulan ekran kalemi ile, tablet bu hâlde bir masaya koymak zor olacaktır. Aynı zamanda tableti düşey yönde tutmak da biraz garip bir his verecektir.

samsung galaxy tab s6

Apple da iPad Pro ile birlikte opsiyonel olarak sunduğu ikinci nesil Apple Pencil’ın tablete tutturulması için manyetik kuvvetten yardım alıyor. Ancak tabletin kenarında bulunan manyetik alan kullanılıyor. Bu da iPad Pro‘yu masaya koyduğunuzda herhangi bir engele yol açmıyor. Tabii ki, Samsung’un çözümünün kalemi, Apple’ınkine göre daha güvenli biçimde tutma ihtimali de bulunuyor.

Android Headlines sitesi, kapasitif ekran kaleminin Bluetooth desteğinin olup olmadığı ya da kablosuz şarj edilip edilmediği hakkında bilgi vermiyor. Ancak ikisinin de varlığı kuvvetle muhtemel görünüyor. Ayrıca bu tabletin 10.5 inç ekran, Snapdragon 855 işlemci, ekran içi parmak izi okuyucusu gibi konuşulan özelliklerini de doğrulamıyor. Ancak fotoğraflardan da gördüğümüz üzere, tabletin birkaç farklı rengi olacak. Görünen o ki, daha fazla detay için de çok beklememiz gerekmeyecek.

İLGİLİ HABERLER