Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S6’nın Türkiye çıkış tarihi belli oldu

samsung galaxy tab s6

Samsung, 7 Ağustos Unpacked etkinliğini daha çok Galaxy Note 10’a ayırdı. Ancak geçen hafta tanıttığı Galaxy Tab S6 Android tabletinden de bahsetmeden geçmedi. S Pen kapasitif ekran kalemi ve opsiyonel olarak sunulan klavyeli kılıfı sayesinde üretkenlik ve yaratıcılık odaklı Galaxy Tab S6 Türkiye çıkış tarihi de netleşti.

Android tablet, Samsung Türkiye’nin açıkladığı bilgiye göre ağustos ayı sonlarında satışa sunuluyor. Tabletin duman grisi ve gök mavisi gibi iki farklı renk seçeneği bulunacak. Galaxy Tab S6’nın kutusunda S Pen de çıkacak. Samsung Türkiye fiyat konusunda ise henüz resmi açıklama yapmadı.

Galaxy Tab S6’nın başlıca özellikleri

S Pen, Galaxy Tab S6’da not alma veya çizim yapma gibi klasik işlerin dışında uzaktan kontrol etme imkanı da sağlıyor. Kalem, tabletin arkasında özel olarak oluşturulmuş alana tutturularak şarj ediliyor ve muhafaza ediliyor. Samsung Note’lar uygulamasına el yazısıyla yazılan notlar da tek bir tıklatmayla Microsoft Word formatına aktarılabiliyor.

Galaxy Tab S6 ile birlikte Samsung DeX?in yeni ve geliştirilmiş bir versiyonu da kullanıcılara sunuluyor. Böylece hiç sorunsuz bir şekilde PC benzeri bir deneyime geçebiliyor, çoklu-görev ve görüntü deneyiminizi optimize edebiliyorsunuz. Galaxy Tab S6’in Book Cover klavyesine eklenen DeX fonksiyon tuşu ile bir dokunuşta DeX’i aktive edebiliyor ve kapatabiliyorsunuz. Daha üst düzeyde bir işlevsellik için klavyede yapılan ince ayarla cihaza bir S Pen bölmesi, serbest açılı katlanabilir ayak, fare özelliği gören dokunmatik yüzey eklendi.

Samsung, sadece 5.7 milimetre gövde kalınlığına sahip olan tablete iki adet kamera yerleştirdi. Bu kameralardan bir tanesi de ultra geniş açılı kamera. Bu kamera 123 derecelik geniş açısı ile manzara fotoğraflarını yakalama konusunda epey marifetli görünüyor. Aynı zamanda çekim sırasında yapay zekâ yardımıyla profesyonel kalitede fotoğrafların çekilmesi de mümkün oluyor. Önde de 8 megapiksel selfie kamerası var. Tablet 4K video kaydı da yapabiliyor.

10.5 inç Super AMOLED ekran taşıyan bu tablet, AKG teknolojisi ve Dolby Atmos özelliği sayesinde YouTube videolarını veya filmleri izlerken iyi bir deneyim vadediyor. Ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu da var. Oyun tarafında ise, nity ve Unreal Engine gibi lider konumundaki oyun platformlarıyla gerçekleştirilen ortaklıklar, grafik, ses ve akıllı donanım ve yazılımların bir araya gelmesiyle Galaxy Tab S6’nın üst kalitede oyun oynama deneyimi sunduğu belirtiliyor. Üstelik Samsung’un Discord ile giriştiği ortaklık sonucunda Game Launcher üzerinden canlı sohbet imkanı da sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER