Teknoloji

Galaxy Tab S3 ABD’de 600 dolar karşılığında satılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy tab s3Samsung’un iPad Pro’ya rakip olarak konumlanan tableti Galaxy Tab S3, geçtiğimiz ayın sonunda Barselona’da tanıtılmıştı. Tablete dair neredeyse her şeyi açıklayan Güney Koreli şirket, fiyat ve çıkış tarihi konusunda ise sessiz kalmayı seçmişti.

Samsung’un yeni tabletinin fiyatı konusundaki ilk somut bilgi ise ABD’nin önemli teknoloji zincirlerinden biri olan Best Buy’dan geldi. Tab S3’ün satış fiyatı, Best Buy’ın internet sitesinde 599.99 dolar olarak belirtildi. S Pen kalem de bu fiyata dahil edilirken, Samsung’un klavye kılıfı için ekstra ödeme yapmak gerekiyor. Güney Koreli şirket, klavye kılıfı da 129.99 dolar karşılığında satacak. Bu da tabletin tüm paketinin fiyatını 730 dolar seviyesine çıkarıyor. Samsung’dan bu fiyatlandırmanın başka yerlerde geçerli olup olmayacağı konusunda şimdilik bir açıklama gelmedi.

Tab S3’ün fiyatının bir Android tablet için yüksek olduğu söylenebilir. Ancak bu rakam, Tab S3’ü rakibi 9.7 inç ekranlı iPad Pro ile aynı noktada buluşturuyor. iPad Pro da ABD’de 599 dolar karşılığında satılıyor. Ancak Apple Pen ve klavye kasa için ekstra ücret ödemek gerekiyor. Apple Pen’in ABD’deki fiyat etiketinde 99 dolar yazıyor. Klavyeye ise ise 149 dolar karşılığında sahip olunabiliyor. Bu da tabletin tüm paketi için 847 dolar ödemek gerektiği anlamına geliyor.

Samsung için fiyat konusunda Apple ile rekabet içinde olmak önem taşıyor. Tab S3’ün doğrudan iPad Pro’ya rakip bir ürün olarak tasarlanmış olması da bu önemi artırıyor. 9.7 inç ekrana sahip Tab S3, tıpkı iPad Pro gibi, yüksek çözünürlüklü ekran ve dört adet stereo hoparlör barındırıyor.

Galaxy Tab S3 için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil

Best Buy’ın internet sitesinde Tab S3’ün fiyatı hakkında somut bilgi verilse de, çıkış tarihi konusunda bir ipucu bulunmuyor. Ürün sayfasında teslimat tarihi için “yakında” ibaresi kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER