Teknoloji

Galaxy Tab iris tarayıcısıyla Hintli vatandaşların kimliklerini doğrulayacak

galaxy tab iris

galaxy tab irisSamsung, Hindistan devletinin ve girişimci camiasının taleplerine uygun olarak geliştirdiği Galaxy Tab tabletinde iris tanıma teknolojisine de yer veriyor.

Galaxy Tab Iris olarak adlandırılan yeni tablet Hindistan Özgün Kimlik Doğrulama (UIDAI) kuruluşu tarafından yürütülen tartışmalı biyometrik kimlik doğrulama programı Aadhar kimlik doğrulama sistemini destekliyor. Hindistan devleti nakit paranın ve kağıdın kullanılmadığı bir toplum peşinde, bu nedenle kimlik doğrulama işlemleri için UIDAI tarafından toplanan biyometrik verilere fazlasıyla sırtını dayamış durumda. Samsung da Galaxy Tab Iris ile bu süreçte işleri kolaylaştırmaya yardımcı olmayı hedefliyor.

Samsung, tabletin Hindistan vatandaşlarının finans kuruluşlarında ve devlet servislerinde gerekli olan kimlik doğrulama işlemlerini, dil ve okuma yazma bilinirliği problemlerinden bağımsız şekilde gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Galaxy Tab Iris’in teknik özelliklerine baktığımızda karşımızda giriş seviyesinde bir tabletin bulunduğunu görüyoruz. 7 inç, 1024 x 600 WSVGA ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 3600 mAh kapasiteli pil gibi teknik özelliklere sahip olan tablette Android 5.0 çalışıyor. Teknik özellikleri ne olursa olsun, Samsung’un bu tableti en büyük görevini yerine getiriyor, o da vatandaşların kimliklerini doğrulamak. Samsung Galaxy Tab Iris Hindistan’da 587 TL’ye karşılık gelen bir fiyattan satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER