Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy SmartTag’in tasarımı FCC kaydında görüldü

samsung galaxy smarttag

Samsung’un beklenen yeni takip cihazı Galaxy SmartTag 2, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kayıtlarında boy gösterdi. FCC kaydı sayesinde yeni Galaxy SmartTag’de kullanıcıları nelerin beklediği konusunda bir nebze de olsa fikir edinmek mümkün oluyor.

Bu kaydın gösterdiği en önemli nokta olarak SmartTag 2’nin Ultra Geniş Bant (UWB) desteğiyle gelecek olması öne çıkıyor. Ultra Geniş Bant desteği, cihazın daha kesin konum bilgisi verebileceği anlamına geliyor. Ancak Samsung’un SmartTag 2’yi iki farklı versiyonla piyasaya sürebileceğini unutmamak gerekiyor.

Samsung orijinal SmartTag’in ardından Bluetooth Low Energy ve Ultra Geniş Bant’ı bir arada sunan SmartTag Plus’ı piyasaya sürmüştü. Orijinal SmartTag’de ise sadece Bluetooth Low Energy desteği mevcuttu. Plus versiyon ABD’de standart SmartTag’den 10 dolar daha pahalıya, 39 dolara satılıyor.

galaxy smarttag 2

FCC kaydında dikkat çeken bir diğer nokta ise yeni Galaxy SmartTag’de halkanın biraz daha büyümüş olması. Bu halka Tile Pro’nunkinden de büyük görünüyor. Böylelikle Galaxy SmartTag’i anahtarlıklara takmanın daha kolay hâle geleceği tahmin ediliyor.

Yeni Galaxy SmartTag’in beyaz hap benzeri bir tasarımla geleceği de FCC kaydında görülüyor. İlk versiyon siyah, yuvarlatılmış kare görünümünde bir tasarıma sahipti. Takip cihazının selefine kıyasla daha küçük olup olmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak daha ince kasa akıllara Tile Pro’nun anahtarlık benzeri tasarımını getiriyor. Böylelikle takip cihazlarını anahtarlarına takanların işinin kolaylaşacağı tahmin ediliyor.

Yeni Galaxy SmartTag’in ne kadar rekabetçi olacağı belirsizliğini koruyor. Google’ın Cihazımı Bul ağının desteklenip desteklenmeyeceği şu an için bilinmiyor. Buna ek olarak, Galaxy SmartTag’ın yine sadece Samsung’un cihazlarıyla uyumlu çalışıp çalışmayacağı konusunda da henüz net bir bilgi mevcut değil. Galaxy SmartTag’in geniş kitleler tarafından benimsenmesinin önündeki en büyük engellerden birisi de bu sınırlama olmuştu.

Galaxy SmartTag 2 için ilk işaret daha önce görülmüştü

FCC kaydı, Galaxy SmartTag 2 için verilen ilk resmi işaret değil. Daha önce Bluetooth SIG veri tabanınında da takip cihazını görmek mümkün olmuştu. Burada cihazın Samsung SmartThings uygulamasına ihtiyaç duyduğu belirtilmişti. Bunun dışında yeni Galaxy SmartTag hakkında başka bir şey bilinmiyor.

Galaxy SmartTag 2’in ne zaman resmiyet kazanacağı da belirsizliğini koruyor. Samsung’un duyuruyu geçtiğimiz haftaki Unpacked etkinliğinde yapması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER