Teknoloji

Samsung Galaxy SmartTag 2 için doğrulama Bluetooth sertifikasıyla geldi

samsung galaxy smarttag

Samsung Galaxy SmartTag ve SmartTag+ takip cihazları 2021’de Galaxy S21 serisi telefonlarla birlikte tanıtılmıştı. Geçtiğimiz mart ayında Samsung’un bu cihazları yenilemeye hazırlandığına dair haberler gündeme gelmişti. Galaxy SmartTag 2 olarak anılan yeni versiyonun Bluetooth sertifikası alması, beklenen duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

Bluetooth sertifikası cihazın adının doğrulanması dışında pek fazla bilgi vermiyor. Sadece cihazın Bluetooth 5.3 desteğiyle geleceği görülüyor. Orijinal SmartTag Bluetooth 5.1 desteğiyle gelmişti. Bluetooth 5.3’ün 5.1’e kıyasla küçük bir güncelleme olduğunu ve pek fazla yenilik getirmediğini belirtmekte fayda var. Yine de; daha az güç tüketimi, daha kesintisiz ve kaliteli bağlantı kullanıcıları bekleyen yenilikler arasında sayılıyor.

SmartTag 2 hakkında henüz başka bir şey bilinmiyor. Ancak Samsung’un cihaz üstü tuştan ve bu tuşun telefon üzerinden programlanabilmesi yeteneğinden vazgeçmesi beklenmiyor. SmartTag 2’nin tıpkı SmartTag+ gibi Ultra Genişbant bağlantı desteği sunan bir versiyonunun çıkması da beklentiler arasında yer alıyor.

galaxy smarttag 2

Galaxy SmartTag 2 ne zaman tanıtılacak?

Galaxy SmartTag 2’nin Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile birlikte Samsung’un temmuzun son haftasında gerçekleştireceği Unpacked etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER