Teknoloji

Galaxy S9’da Android 9 Pie tabanlı Samsung Experience 10 görüldü – Video

Android 9.0 Pie güncellemesinin yayınlanmasının ardından Samsung kullanıcıları da yeni sürümü büyük bir merakla bekliyor. Pie tabanlı Samsung Experience 10 sürümünün bir Galaxy S9’da çalıştırıldığına dair haberler XDA Developers forumlarında konuşulmuştu. Daha sonra forum tarafından yayınlanan bir video sayesinde yeni sürümün neler sunacağı biraz olsun görülüyor.

Henüz final sürüm olmadığı için bazı hatalar, tamamlanmamış veya uyumsuz unsurlar bulunuyor. Aynı zamanda bazı özellikler de bozuk görünüyor. Yine de, Galaxy S9 üzerinde Android Pie deneyimi incelemeye değer görünüyor.

Kilit ekranı şu anda Pie güncellemesini almamış Galaxy S9’dakilerden oldukça farklı görünüyor. Sızan derlemenin kilit ekranında telefon ve kamera kontrollerinin hemen altında renkli çubuklar dikkat çekiyor. Öte yandan kartlarda da epey yuvarlatılmış köşeler dikkat çekiyor. Bu, saf Android’in Pie güncellemesinde bulunan düzene biraz daha benziyor. Bir bildirim üzerinde kaydırmak tam ekranda görünüm sağlıyor. Aksiyonlar ise bildirimin altında kalan alanın tamamında gösteriliyor.

samsung galaxy s9 samsung experience 10
Samsung Galaxy S9 üzerinde Samsung Experience 10 kullanıcı arayüzü | Görsel: XDA Developers

Samsung Experience‘ın genel kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler bulunuyor. Bixby’de çeşitli görsel değişiklikler göze çarpıyor. Ayarlar içinde de, birçok ekranda bölümü açıklayıcı bir üst tabela bulunuyor. Koyu renkli arka planın üstüne yerleştirilmiş metin, ekranın büyük bir kısmını kaplıyor. Hızlı Ayarlar içinde aşağı sürükleme yaptığınızda, karartılmış bildirimler dikkatinizi çekecektir. En sık kullanılan ayarlar için yuvarlak ikonlar kullanılıyor ve daha yoğun bilgi gösterimi yapılıyor.

Kamera arayüzünde de birtakım yenilikler dikkat çekiyor. Ayarlar ve özellikler değişmiyor, ancak onlara nasıl ve nereden eriştiklerinizde birtakım yenilikler söz konusu. Ayarlar menüsü beyaz arka planlı ve gruplar hâlinde düzenlenmiş büyük baloncuklarla gösteriliyor. Ayarlar genel olarak daha yoğun bir görünüme sahip. Night Screen ayarı için de bir düğme göze çarpıyor.

Bu sürüme ve ekran görüntülerine dayanarak, söz konusu görsel tasarım değişikliklerinin iyi olup olmadığı sonucuna varamayız. Ne de olsa, karşımızda henüz erken safhada bulunan bir sürüm duruyor. Yine de Samsung’un, Android Pie’ı büyük oranda temel Samsung Experience UI kullanıcı arayüzünü taşımak istediği noktayı görmek ilginç görünüyor. Bizim tahminimiz, bu final sürümün Samsung Galaxy S10 ile birlikte ilk kez gösterileceği ve daha sonra mevcut telefonlara geleceği yönünde. Tabii ki, Samsung’un planları bizim tahminimizden farklı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER