Teknoloji

Yeni taslaklar Galaxy S9’un tasarımı hakkında daha net fikirler veriyor

galaxy s9 Samsung, 2017 model amiral gemileri Galaxy S8, S8+ ve Note 8’de görsel anlamda radikal değişiklikler gerçekleştirmişti. Şirket, 2018’deki gözdesi Galaxy S9 için ise daha güvenli bir yolu tercih edecek gibi görünüyor. S9 ve S9+’ın içini en yeni bileşenlerle donatacak olan Samsung’un telefonun tasarımında ise daha “mütevazı” değişiklikler yapması bekleniyor. OnLeaks’in çeşitli çizim ve sızıntılar doğrultusunda hazırladığı taslaklar da bu konudaki fikirleri biraz daha netleştiriyor.

Taslaklar da S9’un dışında çok büyük bir değişimin olmayacağını doğruluyor. Dedikodular, telefonun bileşenlerindeki değişimin de şimdiden konuşulanların ötesine geçmeyeceğini düşündürüyor. Akıllı telefonda Samsung’un Exynos 9810 veya Qualcomm Snapdragon 845 işlemcilerin bulunması bekleniyor. S9’da işlemcilere 4 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Telefonda üç boyutlu yüz tanıma özelliğinin yer almayacağı söylenirken, iris taraması özelliğinin gelişeceğine dair iddialar da etrafta dolaşıyor.

Taslak tasarım, akıllı telefonun kamerasında da pek fazla değişimin olmayacağını gösteriyor. S9’un arkasında, tıpkı S8’de olduğu gibi, tek bir kameranın bulunması bekleniyor. Çift kamera beklentisinin ise S9+ ile karşılanacağı iddia ediliyor.

Taslak tasarım, parmak izi tarayıcısının yeni konumunu da gözler önüne seriyor. S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısının yeri, kullanımının çok rahat olmaması nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Samsung’un bu eleştirilere kulak vereceği ve tarayıcının yerini değiştireceği daha önce gündeme gelmişti. Taslak tasarım da bu değişimi doğruluyor. Taslak, Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekran altına yerleştirme konusunda aceleci davranmayacağını da gözler önüne seriyor.

Galaxy S9 MWC 2018’de tanıtılacak

Samsung’un Galaxy S9 tanıtımını şubat ayında MWC 2018’de gerçekleştirmesi bekleniyordu. Ancak bir ara tanıtımın öne çekileceği ve CES 2018’de gerçekleştirileceği öne sürülmüştü. Gelen son haberlere göre, Samsung orijinal planına bağlı kalacak. S9 ve S9+ büyük ihtimalle MWC 2018’de resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER