Teknoloji

Galaxy S9 Samsung’un yeni LTE modemiyle en hızlı veri iletişimini kurabilir

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung’un gelecek nesil akıllı telefonları daha da hızlanacak. Şirket, Exynos yongasetleri için geliştirdiği yeni nesil LTE modemin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni donanım, altı taşıyıcı birleştirme (6CA) özelliğiyle öne çıkıyor. Bunun sayesinde 1.2 Gbps’ye varan teorik indirme hızlarına ulaşmak mümkün oluyor.

Taşıyıcı birleştirme, spektrum genelinde aynı anda birden fazla LTE bandı kullanarak LTE hızlarını artırmaya yarayan bir yöntem olarak tanımlanıyor. Sonuç olarak bant genişliği hızları artmış oluyor. S8’in Exynos 9 işlemcisi 5CA destekli, yani beş taşıyıcı birleştirme yöntemini kullanıyor. Daha fazla bandın desteklenmesi sayesinde teorik veri hızı da artıyor.

Diğer bir deyişle; Galaxy S8 ilk gigabit seviyesinde veri hızını destekleyen akıllı telefon olabilir. Ancak ondan sonra gelecek telefon yeni teknoloji sayesinde yüzde 20’ye varan oranda daha yüksek veri hızlarına ulaşabilecek.

Tabii ki, Samsung’un kendi tarafında sunduğu 6CA desteği çözümün sadece bir yarısını oluşturuyor. Mobil operatörlerin de kendi taraflarında altı taşıyıcılı LTE desteğini sunmaları gerekiyor. Şu anda Türkiye’deki mobil operatörler taşıyıcı birleştirme yöntemi yardımıyla birden fazla kullanıcının olduğu ortamlarda 100 Mbps’lik indirme hızlarına ulaşabiliyor. Yine de, Samsung’un yeni modeminin hakkını tam olarak verecek şebeke ortamının ancak 1-2 yıl içinde sunulmasını bekleyebiliriz.

Samsun bu yıl sonuna kadar yeni modemi içeren işlemcilerin üretimine başlamayı planlıyor. Galaxy S9 da bu yeni LTE modemi görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER