Teknoloji

Samsung Galaxy S9 daha uzun kullanım süresi sağlayacak

samsung galaxy s8

galaxy s9Samsung Galaxy S9 ile ilgili sızıntılar son birkaç aydır etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara son olarak S9’a ait olduğu iddia edilen bir kutu görseli eklenmişti. Bu görselde S9’un pili konusunda herhangi bir bilgiye rastlanmamıştı. Ancak Brezilya’nın telekomünikasyon düzenleme kurulu Anatel sayesinde S9 ve S9+’ın pil kapasitesi konusunda fikir edinmek mümkün oluyor.

SlashLeaks tarafından paylaşılan sertifikalara göre, Samsung’un yeni telefonları selefleriyle aynı kapasiteye sahip pillerle gelecek. S9’da 3000 mAh, S9+’ta ise 3500 mAh kapasiteli pil bulunacak. S8 ve S8+ da aynı kapasitede piller taşıyor.

Samsung pil kapasitesini artırmasa da, yeni yonga setleri sayesinde S9 ve S9+’ın daha uzun bir pil ömrü sunacağı söyleniyor. Akıllı telefonların ABD’deki versiyonlarında kullanılacak olan Qualcomm Snapdragon 845, selefi Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 30 oranında daha verimli bir pil performansı vadediyor. Buna ek olarak, Snapdragon 845’te QuickCharge 4+ teknolojisi de bulunuyor. Söz konusu teknoloji, 15 dakika içinde telefonun tamamen boş pilini yüzde 50 oranında şarj edebiliyor.

S9’un diğer ülkelerde satılacak versiyonlarında ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 yonga seti kullanılacak. Bu yonga setinin de geçmiş versiyonlarına göre daha az güç tüketeceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy S9 şubat ayında tanıtılacak

Bütün bu spekülasyonların ardından gerçek cevaba ulaşmak için bekleme süresi kısalıyor. Samsung Galaxy S9 ve S9+, şubat ayının sonunda Barselona’da gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER