Teknoloji

Galaxy S9 için hazırlanan kılıf taslağı telefonun tasarımı hakkında ipucu veriyor

galaxy s9Samsung Galaxy S9, hakkındaki dedikodu ve iddialara her geçen gün yenileri ekleniyor. Ghostek tarafından hazırlanan ve S9’a ait olduğu söylenen kılıf taslağı da akıllı telefonun tasarımı hakkında ipucu veriyor.

Taslağın işaret ettiği en çarpıcı değişiklik, akıllı telefonun parmak izi tarayıcısının yeriyle ilgili. Samsung’un Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ta parmak izi tarayıcısını yerleştirdiği nokta, ulaşımının rahat olmaması nedeniyle kullanıcıların tepkisini çekmişti. Parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmeyi başaramayan Güney Koreli şirket, tarayıcıyı kameranın yanına taşımıştı.

Ancak pek çok kullanıcı parmaklarını tarayıcı yerine kameraya götürdükleri için bu yerleştirmeden şikayetçi olmuştu. Kılıf taslağına bakıldığında Samsung’un S9’da parmak izi tarayıcısını dikey vaziyette yerleştirilen çift kamera kurulumunun altına yerleştirebileceği görülüyor. Bu sayede kullanıcıların yaşadığı karışıklığın ortadan kaldırılabileceği görülüyor.

S9 ve S9+ ile Samsung’un Galaxy S serisinde ilk defa çift arka kameralı bir kuruluma yer vermesi bekleniyor. Kılıf taslağına bakıldığında Samsung’un 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçmediği görülüyor.

Galaxy S9 ve S9+ önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak

Samsung Galaxy S serisi telefonlarını genellikle Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtıyor. Ancak şirket S8 ve S8+’ın tanıtımında bu gelenekten vazgeçmiş ve telefonlarını mart ayının sonunda duyurmuştu. Galaxy S9 ile birlikte Samsung’un bu geleneğe dönmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Güney Koreli şirketin biraz daha cesur davranıp S9’u ocak ayında tanıtabileceği de söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER