Teknoloji

Galaxy S9 gelişmiş iris tarama ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir

samsung galaxy s8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung’un yeni amiral gemisinin seleflerine kıyasla daha gelişmiş biyometrik doğrulama sistemlerine sahip olacağı söyleniyor. ETNews’te yer alan habere göre, teknoloji devi Galaxy S9 için gelişmiş iris tarama ve yüz tanıma özellikleri üzerinde çalışıyor. Samsung’un bunun için yazılımdan yardım alması bekleniyor.

Habere göre, Samsung’un Galaxy S serisinin yeni üyelerinin önünde 8 megapiksel çözünürlüklü kameralar yer alacak. Hâli hazırda Galaxy S8 ve S8+’ın önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Samsung’un yazılım desteğiyle ön kamera sisteminin hızını artıracağı da iddialar arasında bulunuyor.

Samsung’un bu yıl içinde piyasaya sürdüğü Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8’de parmak izi tarayıcılarının yanı sıra yüz ve iris tarama gibi biyometrik özelliklere de yer vermişti. Yüz tanıma, Android cihazlarda 2011’de yayınlanan Ice Cream Sandwich sürümünden bu yana “Face Unlock” ismiyle destekleniyor.

Bu desteğe rağmen, o dönemde güvenilir olmaması ve açıklara karşı savunmasızlığı gibi nedenlerle yüz tanıma özelliğine karşı mesafeli durulmuştu. Samsung 2018’de piyasaya sürdüğü üst segment akıllı telefonlarıyla doğrulama sürecini hızlandırarak özelliği daha cazip hâle getirmişti. Ancak S8’de yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafla ısrarcı olunduğu takdirde yüz tanıma özelliğinin etrafından dolaşılabileceğine dair iddialar, güvenilirlik açısından bazı soru işaretleri getirmişti.

Diğer taraftan uzmanlar hâli hazırdaki en güvenilir biyometrik doğrulama yöntemlerinden biri olan iris taramanın varlığına dikkat çekiyor. İris tarama, yüz tanımaya göre daha yavaş olsa da daha güvenilir bir sistem olarak niteleniyor.

Galaxy S9 önümüzdeki mart ayında tanıtılabilir

Samsung’un daha gelişmiş biyometrik özellikler barındırması beklenen Galaxy S9’u önümüzdeki yıl mart ayında tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER