Teknoloji

Samsung Galaxy S9’un ekranı Galaxy S8’inkiyle aynı büyüklükte olacak

galaxy s9
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8 ve S8+’ın çıkışının üstünden birkaç ay geçti. Şimdilerde Samsung’un yakında çıkacak telefonu Note 8 gündemi meşgul ediyor, ancak gelecek yılın ilk aylarında çıkacak muhtemel Galaxy S9 ve Galaxy S+ telefonları için de söylentiler ortalıkta dolaşmaya başladı.

Henüz ortalıkta anlamlı miktarda dedikodu veya sızıntı yok. Ancak Güney Koreli haber sitesi The Investor, sektör içinden çeşitli kaynaklara dayandırarak aktardığı haberde, her iki cihazın da Galaxy S8 ve S8+’ın ekran büyüklüklerini koruyacağını iddia ediyor.

Galaxy S8 ve S8+, sahip oldukları Sonsuz Ekran’larla akıllı telefonlar içinde yeni bir tasarım standardı belirlemişti. Ekran ön yüzün büyük bir bölümünü kaplıyor, ekran çerçevesi neredeyse sıfır alan kaplıyor ve görünürde herhangi bir ana ekran düğmesi bulunmuyor. Samsung’un 2018’e bu yenilikçi yaklaşımın ne kadarını taşıyacağını henüz tam olarak bilmiyoruz.

Tabii ki, Samsung’un Galaxy S8’i S9 olarak adlandırıp yeniden çıkarması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu nedenle 2018 model telefonda birtakım değişiklikler, farklılıklar olacaktır. Örneğin, ekrana entegre edilmiş parmak izi sensörünü görebiliriz. Aslında bu özelliğin S8 serisinde de bulunacağı uzun zaman boyunca yazılıp çizilmişti, ancak hayata geçmedi. Note 8 için de arkaya, S8’dekiyle aynı yere yerleştirilecek bir parmak izi sensöründen bahsediliyor.

Şimdiyse ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisinin gelecek yılın cihazları için kullanıma hazır olacağı söyleniyor. Hatta Apple’ın da muhtemel iPhone 8 telefonunda aynı özelliğe yer vereceği öne sürülüyor. Bu durumda Samsung arkada kalmak istemeyecektir.

Gelecek yılın amiral gemisi Galaxy S cihazlarının ekran çözünürlükleri hakkında herhangi bir bilgi verilmiyor. Bu ekranlar 2K çözünürlüğü de koruyabilir, belki de Samsung’un 4K’ya atladığını görebiliriz. Ayrıca Investor, Galaxy Note 8’de de 6.3 inç ekranın yer alacağını iddia ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER