Teknoloji

Samsung Galaxy S9’da S8’dekinden daha büyük pil olabilir

Samsung Galaxy Note 8’in çıkışına az bir zaman kaldı. Ancak daha şimiden Galaxy S9 ile ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. Bu telefonun Galaxy S8’den daha büyük bir pile sahip olacağı iddia ediliyor.

Yeni bir haber, Samsung’un yeni bir devre kartı üzerinde çalıştığını öne sürüyor. Söz konusu anakart substrat benzeri PCB teknolojisini kullanıyor. Bu da yongaset üreticilerinin devre kartının boyutlarını artırmadan ek bileşen katmanlarını eklemelerine izin veriyor.

Bu durum daha yüksek kapasiteli pillere kapı açacaktır. Güney Koreli ETNews‘in haberine göre, Samsung da bu yüzden söz konusu teknolojiye yöneliyor.

Kaynağın iddiasına göre, bu teknoloji sadece Galaxy S9’un Exynos işlemcili çeşidinde bulunacak. Telefonun Qualcomm Snapdragon işlemcili versiyonunda görmeyebiliriz. Bu durumda Galaxy S9’un Türkiye’de satılan versiyonlarında daha yüksek kapasiteli pilin bulunması olası olacaktır.

Eğer Samsung bu teknolojiyi hayata geçirmeyi becerebilirse, pil ömründe önemli bir aşama kaydedebilir. Belki bu durumda S9’un sadece Exynos işlemcili versiyonunu da çıkarabilir, Snapdragon işlemcili versiyonu bir kenara bırakabilir.

Ayrıca, bu teknoloji Galaxy S9 Plus’ın da 3500 mAh kapasiteli pile sahip olan Galaxy S8 Plus’tan daha yüksek kapasiteli pile sahip olmasına vesile olacak. Bu da mükemmel bir pil ömrü anlamına gelecektir.

Ne var ki, bu teknoloji Galaxy Note 8’e yetişmeyecek. Bu amiral gemisi Samsung telefonu 23 Ağustosta New York’ta düzenlenen bir etkinlikte tanıtılacak. Yeni Samsung telefonuyla ilgili detayları en taze şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER