Teknoloji

Galaxy S9’un ekran çerçevesi S8’inkinden ince olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung’un geçtiğimiz mart ayında tanıttığı Galaxy S8’in ön panelinin neredeyse tamamı ekranla kaplı. Sadece ekranın üst kısmında ve altında oldukça ince bir çerçeve bulunuyor. Ancak Samsung’un Galaxy S9 ile birlikte bu çerçeveyi daha da incelteceği söyleniyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre; S8’de yüzde 84 olan ekran-kasa oranı, S9’da yüzde 90 seviyesine çıkacak. Yüzde 6’lık artış, alt çerçevenin neredeyse yok olacağı anlamına geliyor. S9’un ekranının üstündeki çerçeve ise S8’in ekranının altındaki çerçeveden de daha ince olacağa benziyor.

Bu değişiklik aynı zamanda S9’un S8 ile aynı boyutlara sahip olacağı, ancak ekranının büyüyebileceğini gösteriyor. Ekran boyutunun aynı kalması, telefonun yüzey alanının küçülmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

iPhone X’un neredeyse çerçevesiz olduğunu düşününce Samsung’un bu yönde bir adım atması kulağa mantıklı geliyor. Ancak Samsung’un Apple’ın iPhone X’a yerleştirdiği çentik yerine başka bir çözüm uygulamayı seçebileceği de iddia ediliyor.

Galaxy S9 ocak ayında gözler önüne çıkabilir

Galaxy S9 hakkındaki dedikodular önümüzdeki dönemde iyiden iyiye artacak gibi görünüyor. Samsung’un S9’u ilk kez CES 2018’de gözler önüne çıkarabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER