Teknoloji

Sızan Samsung uygulaması Galaxy S8 tasarımı hakkında ipuçları veriyor

galaxy s8Samsung’un Galaxy S7 için hazırladığı Secure Folder uygulamasının henüz yayınlanmamış bir versiyonu internete sızdı. Söz konusu uygulama, belli uygulama ve kişi klasörlerine erişimi parmak iziyle ekstra koruma altına alabiliyor. Ancak sızan yeni versiyon, Samsung’un müstakbel amiral gemisi Galaxy S8 hakkında da önemli ipuçları veriyor.

Söz konusu ipuçlarının S8’in tasarımıyla ilgili olduğunu en baştan belirtmek gerekiyor. Samsung’un yeni amiral gemisinin ön yüzünde neredeyse tuş bulunmayacağı ve büyük kısmının ekranla kaplı olacağına dair iddialar uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Uygulamanın kullanım kılavuzunda yer verilen telefon görselleri, bu iddiayı doğruluyor.

Secure Folder uygulaması, S8’in tasarımı konusunda doğrudan Samsung’dan gelen ilk ipuçlarını barındırması açısından önem taşıyor. Daha önce S8’e ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete sızsa da, Samsung cephesinden ilk defa bu kadar net bir işaret geliyor.

Samsung, Secure Folder uygulamasını Galaxy Note 7 için hazırlamıştı. Ancak telefonun başına gelenler nedeniyle Samsung strateji değişikliğine gitmesine neden olmuştu. Uygulamayı önce Galaxy S7’ye taşıyan şirket, şimdi S8 ailesinde de Secure Folder’ı sunmayı planlıyor. Sızan görüntüler de Samsung’un bu planını doğruluyor.

Galaxy S8 mart ayının sonunda tanıtılacak

Pek çok kişi Samsung’un S8’i 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmasını bekliyordu. Ancak Note 7’de aceleciliğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Güney Koreli şirket, bu sefer daha sağlamcı bir strateji izleyerek telefonu MWC 2017’ye getirmeme kararı aldı. Galaxy S8’in önce MWC 2017’de kısa bir videoda boy göstermesi, ardından da mart ayının sonunda tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER