Teknoloji

Samsung’un Galaxy S8+ modeli 6.2 inç gibi devasa bir ekranla gelecek

samsung ces 2023

galaxy s8+Samsung Galaxy S8’in mart sonunda çıkması bekleniyor. Bu nedenle doğaldır ki, son zamanlarda 2017 model amiral gemisi telefonla ilgili sızıntıların miktarı artmaya başladı. Son sızıntı Twitter’ın popüler teknoloji sızıntısı kaynaklarından, aynı zamanda VentureBeat’in de yazarı olan Evan Blass’ten geliyor. Blass, S8+’a ait olduğunu iddia ettiği teknik özellikler listesini paylaştı. Buna göre telefonda 6.2 inç gibi devasa bir ekran bulunacak.

S8’in fiziksel tuşlarının olmayacağı, bunun sonucunda ekran çerçevesinin daha da küçüleceği iddia ediliyor. Bu sayede, büyüyen ekrana rağmen telefonun yüzey alanı büyüklüğü 5.7 inç ekran taşıyan Galaxy Note 7’ninkinden çok da büyük olmayacaktır. Daha önceki sızıntılar S8’in de kenardan kenara uzanan ekran barındıracağını doğrulamıştı. Bu da ekran boyutunun artmasına rağmen nispeten daha kompakt bir biçim elde edilmesinde önemli katkıda bulunuyor.

Galaxy S8+’ın standart S8’den ne gibi farklılıkları olacak, bu tam olarak bilinmiyor. Daha önceki sızıntılar standart modelin 5.7 inç ekran ile geleceğini işaret etmiş, her iki model için de Snapdragon 835 işlemci, 12 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera dedikoduları yapılmıştı. Bu arada yeri gelmişken, Türkiye’de satılacak Galaxy S8 ve S8+ modellerinde muhtemelen Exynos işlemcinin bulunacağını belirtelim.

Teknik özellikler tablosu, S8+’ın da köşeleri yuvarlatılmış ekrana sahip olacağını, iris tarayıcısıyla biyometrik doğrulama özelliğinin sunulacağını gösteriyor. 64 GB dahili hafıza, 4 GB RAM ve Samsung’un suya ve toza dayanıklılık gibi üst sınıf modellerinde standart hâlini almaya başlamış özellikleri de bulunacak.

İLGİLİ HABERLER