Manşetler

Samsung Galaxy S8 resmen tanıtıldı: 5.8 inç ekran, 12 megapiksel arka kamera

galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus’a dair haber ve sızıntılar uzun süredir teknoloji dünyasının gündeminde büyük bir yer kaplıyordu. Akıllı telefonların pek çok özelliği ve tasarımları, daha önceden sızmış ya da Samsung tarafından açıklanmıştı. Güney Koreli şirket, bugün (29 Mart) düzenlediği etkinlikle S8 ve S8 Plus’ı resmen duyurdu.

Görsel açıdan S8 ve S8 Plus arasında ekran boyutu dışında somut bir fark bulunmuyor. Buna ek olarak, telefonların tasarımının da kısa süre önce internete sızan fotoğraf ve videolardakinden farklı olmadığını da belirtmek gerekiyor.

S8’de 2960 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.8 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekran 570 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ekranın 18.5:9 gibi oldukça sıra dışı bir görüntü oranına sahip olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. 148.9 x 68.1 x 8 mm. boyutlarındaki telefon, tartıda 155 gram çekiyor. Son zamanlarda orta ve üst segment telefonlarının hepsini suya ve toza dayanıklı biçimde sunan Samsung, bu geleneği S8’de de sürdürüyor.

Apple’ın kulaklık jakından vazgeçmesinin ardından Samsung’un da en büyük rakibini izleyebileceği iddia edilmiş, ancak bu ihtimal pek çok kişiyi rahatsız etmişti. Endişelere kulak veren Samsung, yeni amiral gemisinde USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakına birlikte yer veriyor.

Samsung, S8 için iki farklı işlemci seçeneği sunuyor. ABD’de satılacak modellerde beklendiği üzere sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Türkiye’nin de dahil olduğu pek çok ülkede ise Samsung’un kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Exynos işlemci S8’in kalbinde yer alacak. Bu işlemcilere 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 256 GB daha eklemek mümkün olacak. Galaxy S8’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pil sağlayacak.

Galaxy S8’in arkasında optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 12 megapiksel çözünürlüklü ve  f/1.7 diyafram genişlikli kamera bulunuyor. Bu kamerayı otomatik odaklama yapabilen, f/1.7 diyafram genişliğine sahip 8 megapiksel kamera tamamlıyor.

Kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak olan S8, kablosuz olarak şarj edilebilecek. NFC ve MST ile Samsung’un yılın dördüncü çeyreği itibarıyla Türkiye’de de faaliyete geçecek mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i destekleyen telefon, Bluetooth 5.0 ile iki cihaza içerik akışı sağlayabilecek. Samsung’un yeni dijital asistanı Bixby’nin de S8 deneyiminin temel taşlarından biri olduğunu belirtmekte fayda var. Bixby sesli asistan yeteneklerinin yanı sıra bağlamı anlama ve buna göre verilen komutları işleyebilme yeteneğine sahip.

Samsung, S8 ve S8 Plus’ta güvenlik konusunda da kullanıcılara çeşitli seçenekler sunuyor. Akıllı telefonun arka paneline taşınan parmak izi tarayıcısına ek olarak telefonda hem iris tarayıcısı hem de yüz tanıma sistemi bulunuyor.

Galaxy S8 Plus belli noktalarda boyutunun avantajlarını kullanıyor

Galaxy S8’in ağabeyi olarak nitelenebilecek S8 Plus’ta 2960 x 1440 piksel çözünürlüklü, 6.2 inç OLED ekran bulunuyor. S8 Plus’ta piksel yoğunluğu 529 ppi’ye iniyor.

S8 ve S8 Plus arasındaki farklar oldukça az. Sadece belli noktalarda S8 Plus biraz daha büyük olmasının avantajlarından yararlanıyor. 159.5 x 73.4 x 8.1 mm.’lik boyutlara sahip telefon tartıda 173 gram çekiyor.

S8 Plus işlemci, RAM, dahili depolama alanı, kamera gibi konularda S8’den farklı özellikler sunmuyor. Sadece ekranın büyümesine paralel olarak pil kapasitesi de büyüyor. Galaxy S8 Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

Galaxy S8 ve S8 Plus 21 Nisanda satışa sunulacak

Samsung yeni telefonları için Gece Siyahı, Orkide Grisi, Kutup Gümüşü, Mercan Mavisi ve Altın Sarısı adını taşıyan beş farklı renk seçeneği sunuyor. Ancak bu seçeneklerden Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı Türkiye’de raflarda olacak. Galaxy S8 ve S8 Plus, 21 Nisan itibarıyla raflardaki yerini alacak. Akıllı telefon kutusundan AKG markalı kulaklıklarla çıkacak.

Galaxy S8’in Türkiye’deki fiyat etiketinde 4 bin 399 TL yazacak. S8+ içinse 4 bin 999 TL ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER