Manşetler

Galaxy S8 ve S8+ için Android 8.0 Oreo dağıtımı tekrar başladı

galaxy s8 oreoSamsung önümüzdeki pazar günü Galaxy S9 ve S9+’ı tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni amiral gemilerine doğru geri sayımda sona yaklaşan şirket, mevcut amiral gemileri Galaxy S8 ve S8+ için de Android 8.0 Oreo güncellemesinin dağıtımına yaklaşık iki hafta önce önce başlamıştı. Ancak bir süre sonra yaşanan sorunlar nedeniyle geri çekilen Galaxy S8 Oreo güncellemesi, yaklaşık 1 haftanın ardından tekrar dağıtıma çıktı.

Güney Koreli şirket, Oreo güncellemesinin bazı Galaxy S8 ve S8+’larda aniden telefonun yeniden başlatılmasına sebep olması üzerine güncellemeyi geri çekmişti.

Sorunu fazla vakit kaybetmeden çözmeyi başaran Samsung, Oreo güncellemesini daha önce yükleyen S8 ve S8+ sahipleri için de 530 MB büyüklüğünde bir paket hazırladı. Söz konusu paket, güncellemeyi daha önceden yükleyenlerin yeniden başlatma sorunuyla karşılaşmasını önlemeyi amaçlıyor.

Galaxy S8 için Oreo güncellemesinin tekrar dağıtımının kademeli biçimde gerçekleştirildiği düşünülüyor. Hâli hazırda tekrar dağıtıma dair haberler Avrupa’dan geliyor. Ancak Samsung’un kısa süre içinde kapsama alanını genişletmesi bekleniyor.

Galaxy S8 Oreo güncellemesinin dağıtımının ardından ise sıranın Galaxy Note 8’e gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Note 8 için hazırlanan Oreo güncellemesi, kısa süre önce Wi-Fi Alliance sertifikasını almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER