Teknoloji

Samsung’un Galaxy S8 için Oreo güncellemesini neden durdurduğu belli oldu

samsung galaxy s8 + inceleme

galaxy s8 oreoGalaxy S8 ve S8+ sahipleri, uzun bir bekleyişin ardından Android 8.0 Oreo güncellemesiyle buluşmaya başlamıştı. Ancak bu mutluluk fazla uzun sürmedi. Güney Koreli şirket, kısa bir süre sonra Galaxy S8 Oreo güncellemesinin dağıtımını durdurduğunu açıkladı.

Samsung’un bu kararı neden aldığı ise fazla gecikmeden ortaya çıktı. Güncellemenin bazı telefonların gelişigüzel biçimde yeniden başlatılmasına neden olduğu ve Samsung’un da sorunun daha fazla yayılmasını engellemek için dağıtımı durdurduğu belirtildi.

SamMobile sitesinin haberine göre, güncellemeye vakit kaybetmeden ulaşan bazı S8 ve S8+ sahipleri söz konusu yeniden başlatma sorunundan etkilendi. Sorunun LG’nin cihazlarında görülen sürekli olarak yeniden başlatma döngüsü kadar ciddi olmadığı belirtilse de, veri kaybı yaşamanın cihaz sahipleri açısından sinir bozucu olduğunu görmek pek zor değil.

Konuyu görmezden gelmeyen Samsung, fazla zaman geçmeden probleme ilişkin bir açıklama yaptı. Güney Koreli şirket, öncelikli olarak sorunun az sayıda görüldüğünün altını çizdi. Açıklamada sorunun şirket içinde incelendiği ve güncellemenin en kısa sürede yeniden dağıtıma çıkmasının hedeflendiği belirtildi.

Galaxy S8 Oreo güncellemesi için test süreci kasım ayında başlamıştı

Galaxy S8 Oreo güncellemesi için beta programı 2017’nin kasım ayında başlamıştı. Samsung’un bu tarihten önce de güncellemeyi limitli ve kapalı olarak test etmiş olması muhtemel görünüyor. Uzun test sürecine rağmen güncellemedeki sorunların giderilememiş olmasının Samsung adına çok da iyi bir haber olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER