Teknoloji

Galaxy S8 Mini yakında gözler önüne çıkabilir

galaxy s8 mini
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8 henüz oldukça taze bir ürün. Ancak bu durum Güney Koreli şirketin S8’in farklı versiyonları üzerinde çalışması için engel teşkil etmiyor. İnternete sızan bir benchmark testi sonucu, Galaxy S8 Mini veya Lite olarak nitelenebilecek bir modelin yolda olduğunu gösteriyor. Henüz duyurulmamış Qualcomm Snapdragon 840 işlemcinin işaretini vermesi, sızıntıyı biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Benchmark veri tabanında cihazın donanımı konusunda başka bir detaya rastlanmıyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 7.1.2 işletim sistemiyle çıkacağı da bilinenler arasında yer alıyor.

Bu noktada akıllı telefonların düzenli biçimde benchmark veri tabanlarında görüldüğünü, ancak bunun telefonun piyasaya sürüleceğine dair bir garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla Geekbench’te görülen telefonun sadece Samsung tarafından test edilen bir cihaz olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Qualcomm Snapdragon 840 işlemcinin varlığı, sızıntının en dikkat çekici yönleri arasında bulunuyor. Snapdragon 840’ın varlığı, Galaxy S8 Mini’yi performans bakımından ABD’de satılan Snapdragon 835 işlemcili Galaxy S8’in önüne taşıyabilir.

Galaxy S8’in ABD’de satılan modellerinde Qualcomm’un hâli hazırdaki en gelişmiş işlemcisi olan Snapdragon 835 bulunuyor. Diğer bölgelerdeki modeller ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos işlemcileri taşıyor. “Mini” etiketi taşıyan telefonlarda genellikle orijinal versiyonlara kıyasla daha düşük seviyede bileşenler bulunuyor. Bu da S8 Mini’ye ait olduğu söylenen benchmark sonucuna daha mesafeli bakılmasına neden oluyor.

Galaxy S8 Mini sonbaharda resmiyet kazanabilir

Samsung’un ağustos gündeminin ana maddesi Galaxy Note 8 olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla S8 Mini’nin duyurulmasının eylül veya ekime kalması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER