Teknoloji

Galaxy S8 gigabit LTE seviyesinde hızları destekleyen ilk akıllı telefon olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8Samsung Galaxy S8’in arka planda kalan, ancak önemli özelliklerinden bir tanesi Kategori 16 LTE desteğine sahip olması. Telefonun ABD ve birtakım ülkelerde satılacak versiyonlarında yer alacak Qualcomm Snapdragon 835 işlemcide yer alan X16 LTE modem gigabit LTE seviyesinde hızları destekliyor. Bu arada S8 ve S8 Plus’ın Türkiye’de satılacak versiyonlarında bulunacak Exynos 9 Series 8895 yonga da gigabit LTE hızlarını destekliyor.

Tabii ki, gigabit seviyesinde hızlara ulaşmak ancak teoride gerçekleşecek bir durum. Normal şartlar altında, şebekeden birçok kullanıcının yararlandığı bir durumda o seviyedeki hızlara ulaşmak mümkün görünmüyor. Ancak söz konusu destek, S8 ve S8 Plus’ın 4.5G bağlantı yetenekleri tarafında ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Geçen yılın amiral gemisi Galaxy S7 Kategori 9 LTE standardını destekliyordu ve teoride 450 megabit/saniye seviyesine varan hızlara izin veriyordu. Türkiye’deki mobil operatörler kapasitelerini iyileştirmek ve bağlantı hızlarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gelecekte gelecek yeni 4.5G teknolojilerinden Galaxy S8 sahiplerinin yararlanması garanti altına alınmış olacaktır.

Bu arada S8, LTE-U (LTE-Unlicensed) spektrumunu destekleyen ilk akıllı telefon olacak. Gördüğünüz gibi, Galaxy S8 sadece işlemci gücü tarafında değil, mobil bağlantı desteği tarafında da epey yetenekli olacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S8 ve S8+ karşı karşıya

İLGİLİ HABERLER