Manşetler

Galaxy S8’e ait olduğu söylenen yeni fotoğraflar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8Galaxy S8 büyük ihtimalle önümüzdeki ayın sonlarından önce tanıtılmayacak. Ancak potansiyel tanıtım tarihi yaklaştıkça Samsung’un yeni amiral gemisine dair sızıntıların sayısı artacağa benziyor. İnternete sızan yeni fotoğraflarda S8 çalışır vaziyette görülüyor. Fotoğraflar, Samsung’un fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçtiğini ve tamamen ekran üzerindeki sanal tuşlara yöneldiğini de doğruluyor.

Fiziksel ana ekran tuşunu kaldırmak, Samsung’a ekran çerçevesinin üst ve alt kenarlarını en ince hâle getirmek adına gerekli özgürlüğü sağlamışa benziyor. Kenar çerçevelerinin S7 edge’de de “neredeyse yok” denecek bir kalınlıkta olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Sızan fotoğraflarda S8’in ekranı açık durumda olsa da, fotoğrafların gerçekliği konusunda biraz temkinli davranmak gerekiyor. Daima açık ekranın üzerinde büyük saatin görüldüğü fotoğraflar göze gerçekçi geliyor. Ancak ekranın ana fotoğrafı biraz “sahte” görünüyor. Yine de, sızan fotoğrafların daha önce ortaya çıkan fotoğraflarla örtüştüğünü belirtmek gerekiyor.

Fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer nokta ise S8’in ekranının üst kısmındaki sensörler oluyor. Ekranın üstündeki kalabalık, S8’in iris tarama sensörüne sahip olması ihtimalini artırıyor. Samsung daha önce Galaxy Note 7’de iris tarayıcısına yer vermişti.

Galaxy S8 ile parmak izi tarayıcısı arkaya taşınıyor

Android Police sitesinde yayınlanan bazı görseller ise Galaxy S8’e dair fikirlerin biraz daha netleşmesine yardımcı oluyor. Çizimlerden birinde Samsung’un parmak izi tarayıcısını arka kameranın yanına taşıdığı görülüyor.

galaxy-s8-parmak-izi-220217Buna ek olarak, ekrana yerleştirilen navigasyon tuşlarının varlığı da görseller sayesinde bir kez daha doğrulanmış oluyor. Samsung’un “DeX” adını taşıyacağı söylenen Windows Continuum benzeri bir masaüstü deneyimi yaşatması beklenen özelliği de Android Police tarafından paylaşılan görsellerde bir kez daha boy gösteriyor.

galaxy-s8-dex-220217

İLGİLİ HABERLER