Manşetler

Samsung Galaxy S8’in çıkışı nisan ayına kalabilir

samsung-galaxy-s7-edge-inceleme-28Samsung’un yeni nesil amiral gemisi telefonunda kendisine ait dijital asistana yer vermesi ihtimali sürekli olarak artıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Galaxy S8 sanal asistana erişim için özel bir tuş barındıracak. Söz konusu tuşun telefon için hazırlanan prototiplerden bazılarında test edildiği belirtilirken, prototiplerin nihai ürünler olmadığı ve değişikliklerin görülebileceği hatırlatıldı.

Samsung’un S8’in yanı sıra ev eşyaları ve giyilebilir ürünlerinde de dijital asistanını kullanmayı istediği biliniyor. Güney Koreli şirket, kısa bir süre önce Siri’nin geliştiricileri tarafından kurulan Viv Labs’i satın almıştı. Viv Labs’in Viv isimli dijital asistanının Samsung’un ürünlerinde kullanacağı dijital asistanın temelini oluşturması bekleniyor. Güney Koreli elektronik devi, dijital asistanında ne gibi özellikler bulunacağı konusunda somut bilgi vermedi. Ancak dijital asistanın rakiplerinden bariz biçimde ayrı bir noktada duracağı ve üçüncü taraf servisleri destekleyeceği ifade edildi.

Samsung Başkan Yardımcısı Rhee Injong, geliştiricilerin servis ve uygulamalarını dijital asistana entegre edebileceğini belirtmiş ve Samsung bir şey yapmasa bile üçüncü taraf servislerin varlığı sayesinde dijital asistanın gelişeceğini dile getirmişti.

Galaxy S8 için bekleyiş tahmin edilenden uzun sürebilir

Samsung yeni amiral gemisi telefonu için hazırlıklarını sürdürürken, telefonun tanıtılmasının gecikebileceği iddiası da etrafta dolaşıyor. The Wall Street Journal’ın haberinde Galaxy S8’in nisan ayında tanıtılabileceği belirtiliyor. Samsung son 3 yıldır Galaxy S serisinin yeni telefonlarını MWC kapsamında Barselona’da düzenlediği etkinliklerle tanıtıyor. Note 7 yüzünden yaşadıkları nedeniyle daha temkinli bir tavır takınması beklenen Samsung’un Galaxy S8’i geciktirme ihtimali kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER