Manşetler

Galaxy S8’in çıkış tarihinin bir hafta ileriye atıldığı söyleniyor

samsung bixby

galaxy s8 cikis tarihiSamsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8, 29 Martta gözler önüne çıkacak. Bu cihaza S8+ adını taşıyan daha büyük ekranlı bir modelin daha eşlik etmesi de artık neredeyse kesinleşmiş durumda. Galaxy S8 çıkış tarihi için daha önce çıkan haberlerde 21 Nisan işaret edilmişti. Ancak VentureBeat sitesinde yer alan bir habere göre, Samsung bu tarihte değişikliğe gitti.

Samsung’un Galaxy S8 ve S8+’ın satışına 28 Nisan itibarıyla başlayacağı söyleniyor. Telefonlar henüz resmi olarak duyurulmadığı için bu değişikliği bir erteleme şeklinde nitelemek pek mümkün değil. Yine de, bu durum Samsung’un neden takvimde küçük de olsa bir değişiklik yaptığının sorgulanmasına engel olmuyor.

VentureBeat’in kaynakları, tarih değişikliğinin nedeni konusunda bilgi vermedi. Ancak Samsung’un geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 yüzünden yaşadığı kâbus göz önüne alınınca Güney Koreli şirketin daha tedbirli bir tavır içine girmesine pek de şaşırmamak gerekiyor.

Galaxy S8 çıkış tarihi 29 Martta kesinleşecek

Ortaya atılan iddiaların doğruluğu ise 29 Martta anlaşılacak. Samsung, 29 Martta New York’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde S8 ve S8+’ı resmen gözler önüne çıkaracak ve telefonların ne zaman piyasaya sürüleceğini duyuracak. Güney Koreli şirketin bu etkinlikte yenilenmiş Gear VR başlığını da tanıtması bekleniyor.

Son sızıntılara göre; Galaxy S8’de 5.8 inç, Galaxy S8+’ta ise 6.2 inç Super AMOLED ekran bulunacak. Her iki telefonda da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER