Teknoloji

Galaxy S8 Burgonya kırmızısı ile cazibesini artırıyor

galaxy s8 burgonya kirmizisiKırmızı akıllı telefonlara yakışan renkler arasında yer alsa da, şirketler genellikle kırmızıyı ekstra veya özel bir renk seçeneği olarak sunmayı tercih ediyor. Bu sunum da genellikle bir telefonun piyasaya çıkışından aylar sonra gerçekleşiyor. Samsung da bu yaklaşımı sürdürüyor. Galaxy S8 Burgonya kırmızısı seçeneğiyle S9’un duyurulmasına kısa bir süre kala cazibesini biraz daha artırmayı başarıyor.

Kırmızının dikkatleri kolaylıkla çekebilmesi ve bakışları üzerinde toplayabilmesi, Samsung’un bu tercihindeki başlıca faktör olmuş gibi görünüyor. Piyasadaki akıllı telefonların büyük kısmı siyah, beyaz veya gri renkli. Bazı üreticilerin portföyünde ise mavi ve yeşilin farklı tonları önemli bir yer tutuyor. iPhone sayesinde roze altın bile popüler renk seçenekleri arasına girmiş durumda.

Apple bu yıl içinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın kırmızı renkli özel versiyonlarını çıkarmıştı. Bu modeller beğenilse de, şirket kırmızıyı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X için sunduğu ana renk seçenekleri arasına eklememişti. Samsung ise Apple’ın kırmızı açılımını birkaç ay sonra, farklı bir kırmızı tonuyla izliyor.

Galaxy S8 Burgonya kırmızısı dışında beş farklı renk seçeneğine sahip

Galaxy S8 Burgonya kırmızısı ile birlikte renk seçenekleri konusunda potansiyel müşterilerine adeta bir gökkuşağı sunuyor. Akıllı telefonun renk seçenekleri arasında Gece Yarısı Siyahı, Orkide Grisi, Mavi Mercan, Kutup Gümüşü ve Akçaağaç Sarısı bulunuyor. Burgonya kırmızısı Galaxy S8, ilk olarak 28 Kasım itibarıyla şirketin ana vatanı Güney Kore’de raflardaki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER