Teknoloji

Samsung Galaxy S8 Bluetooth 5.0 desteğiyle piyasaya çıkan ilk telefon olacak

galaxy s8 bluetooth 5.0
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8 bluetooth 5Samsung’un yeni Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus telefonlarının teknik özellikler tablosunda dikkat çekici detaylar var. Bunlardan bir tanesi de yeni telefonların Bluetooth 5 desteğiyle piyasaya çıkacak ilk telefonlar olacak olması. Geçen yılın sonunda duyurulan yeni kablosuz bağlantı standardı şu anda yaygın olarak kullanımda olan standarda, Aralık 2014’te çıkarılan Bluetooth 4.2’ye göre önemli gelişmeler sunuyor.

En önemli avantajlar ses, hız ve kapsama alanı tarafında görülüyor. Bluetooth 5, Bluetooth 4.2’ye göre iki kat daha yüksek hız ve dört kat daha yüksek kapsama alanı sunuyor. Bu da demek oluyor ki, uyumlu cihazlarla telefondan yaklaşık 240 metreye kadar uzaklaşmak ve hâlâ kesintisiz bağlantı sağlamak mümkün olacak.

Bluetooth 5.0 bant genişliği bakımından da daha sağlam ve güçlü bir davranış sergiliyor. Galaxy S8 bu yeni kablosuz bağlantı desteği sayesinde aynı anda iki farklı kablosuz kulaklığa ses akışı sağlayabilecektir. Özellikle birlikte müzik dinlemeyi sevenler için Bluetooth 5.0 oldukça memnun edici bir teknoloji olacaktır. Galaxy S8 de bu yeni kablosuz bağlantı teknolojisinin nimetlerini kullanıcısına sunan ilk akıllı telefon olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bluetooth 5: Nedir, ne gibi yenilikler getirecek, ne zaman gelecek?

İLGİLİ HABERLER