Teknoloji

Samsung Galaxy S8 ve S8+ için Android Oreo’ya dair yeni bir işaret çıktı

samsung galaxy s8 + inceleme
samsung galaxy s8+
Samsung Galaxy S8+

Eğer bir Samsung Galaxy S8 veya Galaxy S8+ sahibiyseniz, Android 8.0 Oreo güncellemesinin ne zaman geleceğini merak ediyor olmalısınız. Güncellemenin ne zaman çıkacağı henüz resmi olarak duyurulmuş değil, ancak bir ipucu güncellemenin çok da uzak olmadığını işaret ediyor.

SamMobile‘ın haberine göre, Oreo için kullanım kılavuzu Samsung’un Brezilya biriminin web sitesine yüklendi. Bu da Android’in daha önceki versiyonlarından yapılacak güncelleme için önemli bir adımın daha atıldığı şeklinde yorumlanıyor. Oreo güncellemesi belki de bir aydan daha az bir zaman sonra çıkış yapmaya başlayabilir.

2018’in başlarında Samsung Galaxy S8 ve S8+ sahiplerinin Google’ın mobil işletim sisteminin en son sürümünü deneyimlemeye başlayabilecekleri şeklinde haberler uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor. Görünüşe göre, bekleyiş çok yakında bitecek. Üstelik Oreo güncellemesinin beta sürümü birkaç aydır test ediliyor.

Android Oreo ile birlikte aralarında iyileştirilmiş güvenlik ve daha iyi pil ömrünün de bulunduğu yeni özellikler ve nitelikler eklenecek. Aynı zamanda bildirimler için yeni ayarlar ve gösterimler söz konusu.

Tabii ki, Samsung’un da işletim sisteminin üstüne ekleyeceği kendi dokunuşlar olacak. Bunların arasında eskiden TouchWiz olarak bilinen, artık Samsung Experience olarak adlandırılan kullanıcı arayüzünde yapılacak bazı değişiklikler ve yenilikler bulunuyor. Dolby Atmos desteğinin de bunlardan bir tanesi olacağı belirtiliyor.

Henüz yazılım güncellemesi yayınlanmadı, bu nedenle yazılım güncelleme bölümünü sürekli yoklamaya başlamayın. Samsung’un 2018 model amiral gemisi telefonu Galaxy S9 çıkmadan önce mevcut telefonlara yazılım güncellemesinin geldiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER