Teknoloji

Galaxy S8 Active sızıntısı sağlam tasarımı ve teknik özellikleri doğruluyor

galaxy s8 activeGalaxy S8 Active sızıntıları bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Samsung’un en yeni amiral gemisinin daha sağlam ve dayanıklı gövdeye sahip versiyonunun ABD’de satışa sunulması bekleniyor. Bu telefona dair yeni sızıntılar görmeye devam ediyoruz. Son olarak internete düşen bazı ürün fotoğrafları bu telefonun neye benzeyeceği hakkında önemli ipuçları veriyor. Fotoğrafların yanında teknik özellikler de yer alıyor.

Öncelikle ürün fotoğraflarına baktığımızda, Galaxy S8 Active’in standart ürüne daha fazla sağlamlık eklediğini, standart S8’in gövdesinin tasarım detaylarını barındırdığını görüyoruz. Sonuç olarak elimizde düşmelere ve çetin hava şartlarına karşı daha dayanıklı bir cihaz olacak. Active’in biraz daha geniş ve kenarları çıkıntılı ekran çerçevesi barındırması, çatlamalara ve kırılmalara karşı dayanıklı bir ekran elde etmek için ek önlem alındığını gösteriyor. Buna bir de dört köşede yer alan kalın polimer tamponları ekleyin.

Bu tamponların üstündeki videolar da dikkat çekiyor. Belki bunlar görünüşü biraz daha farklı hâle getirmek için konulmuş olabilir. Ancak bununla birlikte tamponların değiştirilmesi veya kılıf gibi aksesuarlarla özelleştirilmesi durumu da söz konusu olabilir. Standart S8’de gördüğümüz IP68 suya ve toza dayanıklılık özelliğinin yanı sıra, S8 Active MIL-STD-810G puanına da sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu da telefonun çetin hava şartlarına ve çok yüksek derecedeki sıcaklıklara mekanik olarak dayanabileceğini gösteriyor.

Galaxy S8 Active’in ana telefona göre önemli bir farklılığı da pil kapasitesi olacak. 4000 mAh ile normal S8’in 3000 mAh’e göre üçte bir oranında daha yüksek kapasiteli bir pil göreceğiz. Geri kalan teknik özellikler ise normal telefonla aynı görünüyor: 5.8 inç 1440p ekran, Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 12 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, iris tarayıcısı, özel bir fiziksel Bixby tuşu, hızlı ve kablosuz şarj özellikleri listede yer alıyor.

Görünüşe göre, S8 Active için; meteor grisi ve altın titanyum olmak üzere iki farklı renk seçeneği olacak. Her ne kadar sızan fotoğraflarda AT&T logosu görünmese de, bu telefonun ABD’li mobil operatöre özel bir cihaz olacağı tahmin ediliyor. Ne zaman çıkacağına dair resmi bir duyuru henüz olmasa da, S8 Active’in 23 Ağustostaki Galaxy Note 8 lansmanından önce geleceği düşünülüyor.

 

İLGİLİ HABERLER