Teknoloji

Samsung Galaxy S8 Active’in varlığını yanlışlıkla doğruladı

galaxy s8 active
Samsung Galaxy S8+

Galaxy S8 Active ile ilgili sızıntılar bir süredir etrafta dolaşsa da, Samsung’dan bu konuda somut bir işaret gelmemişti. Ancak Güney Koreli şirket telefonun varlığını yanlışlıkla da olsa doğruladı.

Ünlü duyumculardan Roland Quandt, telefonun G892A model numarasıyla Samsung Knox üzerinde boy gösterdiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Galaxy S7 Active’in G891A model numarasını taşıması, Knox üzerinde görülen telefonun S8 Active olması ihtimalini iyiden iyiye yukarıya çekiyor.

Daha önce ortaya çıkan sızıntılar, S8 Active’in orijinal modelin kavisli kenarlar ve Sonsuz Ekran gibi dikkat çekici özelliklerini taşımayacağını göstermişti. Telefona farklılık katan tasarım unsurlarından vazgeçilmesi potansiyel kullanıcıları üzebilir, ancak daha dayanıklı kasa için çeşitli fedakârlıkların gerektiğini unutmamak gerekiyor.

S8 Active’in 4000 mAh kapasiteli bir pile olacağı, suya ve toza dayanıklılık konusunda askeri MIL STD-810G standardını karşılayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ekran boyutu, çözünürlük, RAM kapasitesi ve diğer bileşenlerde bir değişiklik yapılması beklenmiyor. S8 Active’in ABD’de AT&T tarafından satılması öngörülüyor.

Galaxy S8 Active önümüzdeki günlerde resmiyet kazanabilir

Akıllı telefonun ne zaman duyurulacağı konusunda kesin bir işaret verilmiş değil. Ancak S6 ve S7 Active sırasıyla Haziran 2015 ve Haziran 2016’da duyurulmuştu. Dolayısıyla S8 Active’in de önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER