Teknoloji

Galaxy S7 Snapdragon işlemciyle daha iyi grafik performansı sergileyebilir

galaxy s7 benchmark

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7’nin 21 Şubatta tanıtılması bekleniyor. Henüz resmi bir duyuru olmasa da, cihaza dair pek çok özellik şimdiden internete sızmış durumda. Bu sızıntılarda sıklıkla rastlanan bilgilerden birisi de Samsung’un S7 için iki farklı işlemci seçeneği sunacak olması. Akıllı telefonun bir versiyonunda Exynos 8890, diğer versiyonunda ise Snapdragon 820 işlemcinin bulunması bekleniyor.

Sızan benchmark test sonuçları, Snapdragon 820’nin bazı alanlarda Samsung’un kendi üretimi olan işlemciyi geride bıraktığını gösteriyor. İnternete yeni düşen bir AnTuTu benchmark testi, iki farklı S7 versiyonunun GPU performanslarını karşılaştırıyor. Sonuçlara bakılınca Snapdragon 820’nin Exynos 8890’a kıyasla yüzde 20 daha yüksek performans sergilediği görülüyor.

S7’nin Exynos 8890 işlemcili versiyonu AnTuTu testinde 105.000 puan alıyor. Snapdragon 820 işlemcili versiyonu ise 125.288 puan ile testi tamamlıyor. Snapdragon 820 barındıran S7 versiyonunun ABD’de AT&T tarafından satılacak S7 edge modeli olduğu söyleniyor. Ülkemizde cihazın Exynos işlemcili versiyonunun satılması öngörülüyor.

Bahsi geçen benchmark testi sonuçlarının sahte olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Cihazların gerçek benchmark sonuçları, akıllı telefonun resmiyet kazanmasından kısa bir süre sonra gün yüzüne çıkacaktır. Akıllı telefonun nihai versiyonunun duyurulmasının ardından yayınlanacak yazılım güncellemelerinin de performans değişikliği getirmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Daha önce sızan Geekbench benchmark test sonuçlarında Exynos 8890’ın çok çekirdek performansında, Snapdragon 820’nin ise tek çekirdek performansında iyi olduğu görülmüştü. Bu senaryoların doğruluğunu önümüzdeki haftadan sonra daha net ölçmek mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER