Manşetler

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge resmiyet kazandı

galaxy s7

Samsung, beklenen amiral gemisi Android telefonu Galaxy S7 ve S7 Edge’in tanıtımını  tanıtımını gerçekleştirdi. Samsung, S6’nın genel tasarımını alarak biraz daha iyi hâle getirmiş. Her iki telefonda da hatlar biraz daha yuvarlatılmış, elde daha rahat tutuluyor. Samsung’un söylediğine göre, S7 ve S7 Edge’i elinize aldığınızda bütünleştiğini hissedeceksiniz.

Beklendiği gibi Galaxy S7 ve S7 edge suya dayanıklı ve bu dayanıklılık IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. Telefonun üst kısmında da beklendiği gibi microSD kart yuvası yer alıyor.

Yeni Galaxy S7’de de selefi gibi 5.1 inç, Quad HD Super AMOLED ekran yer alıyor. Galaxy S7 Edge’de ise daha büyük boyutlu, 5.5 inç ve yine Quad HD Super AMOLED ekran yer alıyor. Her iki cihazın ekranları da 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Bu iki telefon Super AMOLED teknolojisinin sunduğu imkanlar sayesinde sürekli-açık özelliğini de sunuyor. Böylelikle saat, takvim, bildirimler ve bunun gibi içeriklere telefona dokunmadan ulaşmak mümkün oluyor. Samsung çeşitli sürekli-açık ekran desenleri de sunuyor. Her iki telefonda da arkadaki kamera çıkıntısı S6 ve S6 edge’e göre daha alçaltılmış.

Kamera tarafında Samsung geçen yıla göre kameralarını daha iyi hâle getirmeye devam ediyor. S6’nın ana kamerası 16 megapiksel çözünürlüğe ve  f/1.9 diyafram açıklığına sahipti. S7 ve S7 Edge’in kameraları her ne kadar 12 megapiksel ile daha düşük çözünürlük destekliyor olsa da, f/1.7 diyafram açıklığı değerine sahip ve ışığı yüzde 25 daha fazla geçiriyor. Sonuç olarak her iki telefonda da daha iyi düşük ışık performansı sunuyor.

Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’de sadece kendi üretimi Exynos işlemcilere yer vermiş ve Qualcomm’un Snapdragon 810 işlemcisini tercih etmemişti. Galaxy S7 ve S7 Edge ile birlikte Qualcomm ve Samsung işbirliği de yeniden başlıyor. Yeni cihazlar için Exynos 8890’ın yanında Qualcomm Snapdragon 820’de işlemci seçenekleri arasına giriyor. Samsung’un yeni amiral gemilerinde işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB olarak değişiyor. microSD kart desteği de Galaxy S7 ve S7 Edge ile birlikte geri dönenler arasında yer alıyor.

samsung-galaxy-s7-microsd-210216

S7 ve S7 Edge’de NFC ve MST desteği bulunuyor. Böylelikle akıllı telefonlar, Güney Koreli şirketin mobil ödeme sistemi Samsung Pay ile uyumlu hâle geliyor. microUSB 2.0 girişi ve Home tuşuna entegre edilen parmak tarayıcı, Samsung’un yeni akıllı telefonlarının diğer bileşenleri arasında yer alıyor.

S7 ve S7 Edge, 23 Şubatta ön siparişe çıkacak, 11 Martta ise raflarda olacak. Akıllı telefonların Türkiye’ piyasaya çıkışının da mart ayının ortalarında gerçekleşmesi bekleniyor. ABD, Avrupa ve bazı ülkelerde ön siparişle yeni telefonlara sahip olanlara Gear VR hediye edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER