DosyaManşetler

Samsung Galaxy S7: Özellikleri, tasarımı nasıl olacak?

galaxy s7 özellikleri

Samsung Galaxy S7 tanıtım tarihi yaklaşıyor, her geçen gün daha fazla detay görmeye devam ediyoruz. Özellikle son iki aydır Samsung’un 2016 model amiral gemisi telefonu veya telefonlarıyla ilgili epey fazla dedikodu görüyoruz, ancak hâlâ gizemini koruyan birçok detay da mevcut. Bu hafta içinde Galaxy S7’nin resmi teknik özellikleri hakkında ipucu veren yeni bir sızıntıyla daha karşılaştık.

Galaxy S7 dedikoduları geçtiğimiz eylül ve ekim aylarından beri akıyor, ancak aralık ayı itibarıyla sızıntı miktarı artmaya başladı. Şimdilerde kaç model geleceğinden tutun da, ekran büyüklükleri ve kamera gibi unsurlar hakkında bir fikir sahibiyiz.

Şimdiye kadar Samsung’un Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge akıllı telefonlarını sunacağını biliyoruz. Bununla birlikte 5.5 veya 5.7 inç ekranlı Galaxy S7 Edge+ Android telefonları da bekleniyor.

Eğer dedikodular doğruysa, Samsung yeni telefonlarını 21 Şubatta, Barselona’da başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nden bir gün önce duyuracak. Aynı gün içinde LG G5’in ve diğer amiral gemisi telefonların da tanıtılmasını bekliyoruz. Anlayacağınız o gün, Android akıllı telefon kullanıcıları için bir hayli heyecanlı ve dolu geçecek.

Yukarıda söylediğimiz gibi, sayısız sızıntı sayesinde ne gibi modellerle karşılaşacağımız noktasında az çok bilgi sahibiyiz. Wall Street Journal, Korean Times, Twitter’da yer alan sızıntı kaynağı @evleaks ve daha birçok kaynak Galaxy S7 dedikodu değirmenine su taşıyor. Wall Street Journal eğer bir bilgiden tam anlamıyla emin değilse bunu paylaşmaz. Geçmişte Apple’ın 3D Touch’ınınkine benzer ekran teknolojisi, microSD kart yuvası ve bunun gibi önemli ayrıntıları WSJ sızdırmıştı. @evleaks rumuzuyla bilinen Evan Blass de üç farklı modelin çıkacağını söylemişti. Korean Times ve Reuters da tasarımın geçen yılın modeli Galaxy S6 ile hemen hemen aynı olacağını kaydetmişti.

Genel tasarım aynı olabilir, ancak Galaxy S7 Edge’in ekran büyüklüğü hâlâ gizemini korumayı sürdürüyor. Bağlantı ve şarj için microUSB mi, yoksa USB Type-C mi kullanılacağı da hâlâ bilinmiyor.

Bununla birlikte, Galaxy S7’ye ait olduğu öne sürülen benchmark test kayıtları ortaya çıktı. Bu test kaydının ABD’de, AT&T tarafından satılacak Galaxy S7’ye ait olduğu belirtiliyor. Buna göre Galaxy S7 aşağıdaki teknik özellikleri taşıyabilir:

 

  • 5.1 inç, 2460 x 1440 Quad-HD AMOLED ekran
  • 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 işlemci
  • 4GB RAM
  • 32GB dahili hafıza (microSD kart yuvası da bulunabilir)
  • Android 6.0.1 Marshmallow
  • 12 megapiksel arka kamera
  • 5 megapiksel ön kamera

ABD’deki modellerin sekiz çekirdekli Snapdragon 820 işlemciyle çıkacağı belirtiliyor. Diğer bölgelerde Samsung’un Exynos işlemcisini taşıyan modellerini görebiliriz ki, bu bölgeler arasında muhtemelen Türkiye de yer alacaktır. Exynos işlemciler de yüksek performans sunuyor, ayrıca LTE destekleri de geniş banda yayılmış. İşlemcinin Snapdragon yerine Exynos olması fazla sorun yaratmayacaktır.

Diğer sızıntılar ve dedikodular aynı tasarımda daha ince bir kameranın bulunacağını, böylelikle kameranın fazla çıkıntı yapmayacağını işaret ediyor. Bununla birlikte kamera performansı da daha iyi olacak. Piksel sayısı hikayenin sadece bir kısmı, bu nedenle çözünürlüğün 12 megapiksele düşecek olması burun kıvırmanıza neden olması. Aslında f/1.7 diyafram açıklığı sayesinde daha düşük ışık koşullarında daha iyi performans elde edilebilir. Ayrıca deklanşör hızları da artacak, sonuç olarak daha keskin fotoğraflar elde edilecek.

Bu arada Galaxy S7 aile üyelerinin IP67 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı gövdelere sahip olacağı belirtiliyor. Geçen yılki tasarımın üstüne bu eklentinin yapılması kullanıcıları epey memnun edecektir. 3000 mAh gibi daha yüksek kapasiteli bir pil, kablosuz şarj ve Quick Charge 3.0 desteği de dillendirilenler arasında bulunuyor. Bu arada USB Type-C portunun bulunması hâlinde Galaxy S7 ile başka cihazları da şarj etmek mümkün olabilir.

 

Sonuç olarak Galaxy S7’nin daha ince, hızlı, sağlam olması, Galaxy S6 ailesine benzemesi, daha kaliteli fotoğraflar çekmesi bekleniyor. Ayrıca telefonun 11 Mart tarihinde başta ABD olmak üzere dünya çapında piyasaya çıkacağı da söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER