Teknoloji

Samsung ilk etapta 5 milyon Galaxy S7 üretmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s7

Görünen o ki, Samsung yeni amiral gemisi telefonları için hem üretim bantlarını hem de bileşen tedarikçilerini hazırlıyor. Güney Koreli şirketin ilk partide 5 milyon Galaxy S7 üreteceği ve bu rakamın iki farklı versiyon arasında paylaştırılacağı söyleniyor. Ortaya atılan rakam kulağa biraz düşük gelse de, şirketin bu kararı Galaxy S6’ın piyasaya çıkış performansına göre belirlediğini tahmin etmek pek zor değil.

Söz konusu 5 milyon cihazın 3.3 milyonunu 5.2 inç ekranlı Galaxy S7’nin, 1.7 milyonluk kısmını ise 5.5 inç kavisli ekranlı S7 edge’in oluşturması bekleniyor. Bahsi geçen ekran boyutları, tasarım bakımından Samsung’un amiral gemisi telefonlarında pek büyük bir değişim yaşanmayacağını ortaya koyuyor.

İlk partideki cihaz üretim sayısının düşük tutulmasında Samsung’un 2015’te yaşadığı problemin etkili olduğu düşünülüyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge için gelebilecek talebi yanlış hesaplayan şirket, bunun sonucunda S6 edge’e yönelik istekleri karşılamakta sıkıntı yaşamıştı. Bu sıkıntı şirketin üretim bandına da yansımıştı. Ancak S7 ve S7 edge’in ilk parti üretim rakamları için ortaya atılan iddialar, Samsung’un yaşananlardan tam ders almamış olabileceğini gösteriyor.

Galaxy S7 ile Samsung’un Qualcomm’a geri dönmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Snapdragon 820’nin nisan ayına kadar S7 ve S7 edge’e özgü olabileceği de konuşuluyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi telefonlarını şubat ayında Barselona’da düzenlenecek 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bir hayli muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER