Teknoloji

Galaxy S7 Geekbench testinde MediaTek işlemcilerle boy gösterdi

galaxy s7 geekbench mediatek helio x20

Samsung, amiral gemisi akıllı telefonlarını genellikle Qualcomm ve Exynos işlemci seçenekleriyle sunuyor. Bir diğer popüler işlemci üreticisi MediaTek ise şu ana kadar Samsung’un radarına girmiş değil. Ancak bu durum yakında değişebilir. Samsung’un geçtiğimiz şubat ayında tanıttığı Galaxy S7 Geekbench tarafından gerçekleştirilen benchmark testinde SM-G930W8 seri numaralı modeliyle boy gösterdi. Bu modelin piyasadaki diğer Galaxy S7 versiyonlarından farkını ise MediaTek’in 10 çekirdekli Helio X20 ve X25 işlemcilerini barındırması oluşturuyor.

Samsung ve MediaTek arasında bir iş ortaklığının kurulmamasının somut nedeni bilinmiyor. Güney Koreli şirket, giriş seviyesi telefonlarında bile MediaTek’in işlemcilerini tercih etmemişti. MediaTek, bir dönem “ucuz ama daha az güçlü” şeklinde bir imaj oluştursa da, şirket son zamanlarda bu etiketten kurtulmak için yoğun bir çaba sarfediyor.

MediaTek’in Helio X20 ve X25 işlemcileri, mobil sektöründeki ilk 10 çekirdekli işlemciler olma niteliğini taşıyor. Şirket, ilk “gerçek sekiz çekirdekli işlemci” konfigürasyonuna da imza atmıştı. X20 ve X25 büyük ölçüde aynı olsalar da, ikincisinin daha yüksek işlemci hızlarına çıkabileceği belirtiliyor. 3 GB RAM ile birlikte çalışan X20 işlemcili SM-G930W8, Galaxy S7’nin Exynos 8890 işlemcili versiyonuna kıyasla daha düşük bir benchmark skoru elde ediyor. 4GB RAM ile çalışmaya uygun olan X25’te ise bu makas biraz daha daralıyor.

Söz konusu modeller, Galaxy S7 versiyonları için kullanılan “930” seri numarasıyla başlayan kodları kullansa da, sızan benchmark testlerinin gerçekliği konusunda halen akıllarda soru işaretleri bulunuyor. Sızan sonuçların sadece prototip amacıyla hazırlanmış cihazlardan elde edilmiş olabileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER