Manşetler

Galaxy S7 edge ve S7 bazı Note 7 özellikleriyle daha çekici hâle geliyor

galaxy s7 edge

galaxy s7 edgeGalaxy Note 7’nin kısa ve acı tatlı hayatı resmi olarak son buldu. Ancak Samsung şimdi bir anda telefonsuz kalan müşterileri için Galaxy S7 ve S7 edge’i, 600 TL’lik ek ödemenin de ötesinde biraz daha çekici hâle getirmeyi amaçlıyor.

Bunun için Note 7’nin bazı iyi yazılım özellikleri daha küçük ekranlı cihazlara eklenecek. Belki bu hamle eski Note 7 sahiplerinin kalplerinde açılmış boşluğu doldurmaya yetmeyebilir, ancak en azından yok yere patlamayacağından emin olunan bir telefonda beğenilen özellikleri kullanmak memnuniyet verici olacaktır.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge sahipleri bir yazılım güncellemesini fark etmeye başlayacaklardır. Bu güncelleme Note 7’nin daha etkileyici özelliklerini kendi cihazlarına getiriyor. Bunların arasında sürekli açık ekran için daha fazla imkan bulunuyor. Bir fotoğraf gösterme, analog veya dijital saat gösterimi seçme ve bildirimler yenilikler arasında yer alıyor.

Hatırlatırız ki, Note 7’nin yazılımı eksiksiz şekilde S7 cihazlarına getirilmiyor, ne de olsa S7 S Pen kapasitif kalemi desteklemiyor. Bu nedenle kapasitif kalemle çalışan özelliklerin getirilmesine de gerek olmuyor. Bu arada bu ilk güncellemede aralarında Samsung’un kendi e-posta uygulamasından gelen bildirimlerin de bulunduğu bazı işlevlerin henüz düzgün çalışmadığı da not ediliyor.

Galaxy S7 edge ve S7 sahipleri memnun olacak

Bu güncellemenin zamanı hem mevcut S7 sahipleri hem de eski Note 7 sahipleri için ideal görünüyor. S7 ve S7 edge şu an için Samsung’un tek amiral gemisi cihazları olma özelliğini taşıyor. Samsung’un şimdi en iyi yazılım özellikleriyle bu cihazlara asılması mantıklı görünüyor. Ayrıca S7 deneyiminin mümkün olduğu kadar Note 7’ninkine yaklaştırılması da mantıklı bir hamle. Böylelikle cihazı geri çağrılan ve S7 edge almayı tercih eden müşteriler de bir şekilde tatmin edilmiş olacak, performans açısından herhangi bir olumsuzluk yaşamayacaklardır.

İLGİLİ HABERLER