Teknoloji

Video: Galaxy S7 edge ve iPhone 6s Plus dondurulmuş kola testinde

Samsung ve Apple’ın yeni akıllı telefonlarına suya dayanıklı tasarım unsurları eklediği biliniyor. Galaxy S7 edge ve iPhone 6s Plus’ın belli ölçüde suya dayanıklı olduğu daha öncesinde gerçekleştirilen testler sayesinde kanıtlanmıştı. Ancak suya dayanıklılığı yeterli bulmayan bir kullanıcı, akıllı telefonların dayanıklılığını dondurulmuş kolayla test etti.

Telefonlar içine daldırıldıkları sıvının su mu yoksa kola mı olduğunu bilmiyor. Temel olarak suya dayanıklılık unsurlarının her iki sıvıda da eşit biçimde işlemesi gerekiyor. Ancak videoda dondurulmuş kola içindeki telefonların çözdürülmesi için sıcak su kullanılması, deneyimi biraz daha farklı bir noktaya taşıyor.

Testin sonunda Samsung Gaalxy S7 edge, hem dondurulmuş kola hem de sıcak suyun ardından çalışır vaziyette kalmayı başarıyor. Galaxy S7 edge’in pili, dondurulmuş kolanın içinde geçirdiği 10 saatlik süreyi çıkarabiliyor. iPhone 6s Plus’ı dondurulmuş kolanın içinden çıkarmak ise biraz zaman alıyor. Donmuş kalıptan çıkmasının ardından iPhone 6s Plus tekrar açılmıyor.

galaxy s7 edge iphone 6s plus dondurulmuş kola testi

Bu testte cevap aranan temel soru, dondurulmuş kolanın cihazın içine sızmasının telefonun bataryasına zarar verip vermeyeceğiydi. iPhone 6s Plus ilk etapta çalışmasa da, telefon şarja takıldıktan sonra yeniden canlanıyor. Kısacası iPhone 6s Plus da testi geçmeyi başarıyor. Ancak bu geçiş Galaxy S7 edge’deki kadar pürüzsüz biçimde gerçekleşmiyor. iPhone 6s Plus tekrar açıldıktan sonra da telefonun işleyişinde ve ekranında bazı problemler gözlemleniyor. Testin sonuçlarından bağımsız biçimde ilginç olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER