Teknoloji

Galaxy S7 edge tamiri kolay bir telefon değil

galaxy s7 edge ifixit

Akıllı telefonlar giderek daha sofistike ve daha karmaşık hâle geliyor. Bu dönüşüm ilk etapta daha iyi bir kullanıcı deneyimine dönüşse de, birkaç yıllık hatta aylık kullanımın sonunda belaya davetiye çıkarabiliyor. Cihaz üreticileri tarafından özel eğitimden geçirilmeyen kişilerin akıllı telefonları tamir etmesi giderek daha zor hâle geliyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarından Galaxy S7 edge de tamiri zor telefonlar grubunun üyeleri arasında bulunuyor. S7 edge’i parçalarına ayıran iFixit ekibi, akıllı telefonun tamirinin kolay olmadığını gözler önüne seriyor.

iFixit ekibi, önce S7 edge’e dair iyi haberleri paylaşıyor. Telefonun bataryasının S6 edge’in bataryasına kıyasla daha kolay ulaşılabilir bir yerde olması ve ana kartın hemen yanına “kilitlenmemiş” olması dikkat çekiyor. Bazı parçaların modüler olmaları da değiştirilmelerini kolaylaştırıyor. Ancak olumlu noktalar burada son buluyor.

S7 edge’de bataryaya ulaşım daha kolay hâle gelse de, arka kapağı yerinden kaldırmak için ciddi ölçüde yapışkan maddeye ihtiyaç duyuluyor. Akıllı telefonun hem önünün hem de arkasının camla kaplı olması, kapağın kaldırılması esnasında bir şeylerin çatlatılması ihtimalini artırıyor. Buna ek olarak, USB portu gibi bazı bileşenlerin yerleşimi nedeniyle öncelikli olarak ekranı çıkarmak gerekiyor. Cam faktörü nedeniyle USB’nin tamiri tahmin edilenden daha zor hâle geliyor. Yumuşak butonların LED kablolarının da orta çerçeve etrafına dolandığı ve hatta butonların ekran camına yapıştırıldığı görülüyor.

Günümüzde akıllı telefonların büyük kısmında görülen kaynaşmış cam ve ekran kurulumu ise ekrana zarar vermeden camı değiştirmeyi neredeyse imkansız hâle getiriyor. Galaxy S7 edge, tamir edilebilirlik konusunda iFixit’ten 10 üzerinden 3 puan alabiliyor.

İLGİLİ HABERLER