Teknoloji

Galaxy S7 17 saate kadar video oynatabilecek

galaxy s7

Galaxy S7 ailesinin Samsung’un 21 Şubatta Barselona’da düzenleyeceği etkinlikle tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi çerçevesinde düzenlediği etkinlikte Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’i tanıtan Güney Koreli şirketin bu yılki etkinlikte üç farklı versiyonu gözler önüne sermesi öngörülüyor. Akıllı telefonların ekran boyutlarından işlemcilerine, kameralarından benchmark test sonuçlarına kadar pek çok bilgi internete sızmış durumda.

Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasına yaklaşık üç hafta var. Dolayısıyla Galaxy S7 modellerine dair dedikodu, fotoğraf ve video sızıntılarının sayısının artması muhtemel gözüküyor. Paylaştığı sızıntıların doğruluk oranı ile tanınan Eldar Murtazin de tahmin oyununa katılanlar arasında yer alıyor. Murtazin’e göre, Galaxy serisinin yeni telefonu 17 saate kadar video oynatma kapasitesine sahip olacak. Söz konusu performansın maksimum arka ışıkla sağlandığı belirtilirken, pil koruma önlemlerinin uygulanması durumunda bu sürenin biraz daha uzayabileceği ifade ediliyor. 17 saatlik video oynatma süresi kulağa etkileyici gelse de, bunun sadece bir tahmin olduğunu ve telefonlarda pil tüketimini hızlandıracak çok sayıda faktör bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonlarının pil boyutu veya pil ömrü konusunda henüz ortada kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak pil büyüklüğünün 3000 ila 3500 mAh arasında olması bekleniyor. Android 6.0 Marshmallow ve pil koruma özellikleri de göz önüne alınınca Galaxy S7’nin 3000 mAh kapasiteli bir pil barındırması çok daha muhtemel gözüküyor.

Ancak ortada üç farklı cihaza ilişkin dedikodular dolaşıyor. Edge ve Edge+ versiyonlarında daha büyük piller bulunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER