Teknoloji

Galaxy S6 ve S6 edge DxOMark testinde iPhone 6’yı geçmeyi başarıyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00029

Profesyonel dijital fotoğraf makineleriyle rekabet etmeye çalışan akıllı telefon kameraları, her nesilde daha yetenekli hâle geliyor. Akıllı telefon kameralarının kapasiteleri hakkında karar verilirken DxOMark sitesi tarafından gerçekleştirilen benchmark testi önemli bir kriter işlevi görüyor. Apple ve Samsung arasındaki rekabette de önemli mücadele alanlarından biri konumunda olan kamerada, Güney Koreli şirket yeni ikizleri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile en büyük rakibinin gözde cihazları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı geçmeyi başarıyor.

samsung-galaxy-s6-edge-dxomark-290415-1

Akıllı telefon üreticileri, söz konusu kamera olduğunda megapiksel sayısının her şey olmadığını, biraz geç de olsa, anlamışa benziyor. Samsung Galaxy S6’nın 16 megapiksel arka kamerası, megapiksel bakımından Sony’nin amiral gemisi telefonunun gerisinde kalsa da, başka özellikleriyle durumu lehine çevirmeyi başarıyor. Özellikle f/1.9 diyafram aralığı sayesinde düşük ışıklı ortamlarda iyi bir performans gösteren Galaxy S6’nın kamerası, optik görüntü sabitleme özelliğiyle de her koşulda fotoğrafa biraz daha kalite kazandırabiliyor. DxOMark testinden 86 puan alan Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, bugüne kadar akıllı telefonların testte ulaştığı en yüksek puanı elde ettiler.

samsung-galaxy-s6-edge-dxomark-290415-2

Fotoğraflar ve videolar arasında ayrıştırmaya gidildiği zaman, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in fotoğraflar konusunda daha iyi bir performans sergiledikleri görülüyor. Samsung Galaxy S6’nın kamerasında geleneksel fotoğrafçıların pek tercih etmediği 16:9 görüntü oranının kullanılması, bu durumu biraz garipleştiriyor. 3:2 veya 4:3 görüntü oranını tercih eden fotoğrafçıların Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile çektikleri fotoğraflarda arzuladıkları görüntü oranına ulaşmaları için biraz düzenleme yapmaları gerektiği anlamına geliyor.

Geniş ekran formatının videolar için biçilmiş kaftan olduğu düşünülse de, Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in kamerası video alanında fotoğrafta aldığından daha düşük bir puan aldı. Ancak bu durum, kameranın aldığı 84 puanın video konusunda bir rekor olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

dxomark-siralama-290415

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in 86 puanla zirvede yer aldığı DxOMark sıralamasında ikincilik koltuğunda 83 puanla Samsung Galaxy Note 4 oturuyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ise 82 puanla ilk üçü tamamlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER