Teknoloji

Galaxy S6 için Android Oreo kapısı kapanmış değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un en sadık müşterileri bile şirketin Android güncellemeleri konusunda çok güvenilir ve tutarlı olmadığını kabul ediyor. Güney Koreli şirket bu konuda son birkaç yıldır kendisini ciddi ölçüde geliştirse de, hâlâ rakiplerinin arkasında yer alıyor. Dolayısıyla 2015 çıkışlı Galaxy S6’nın en yeni Android sürümüyle buluşma ihtimali, fazlasıyla merak uyandırıyor. Galaxy S6 Android Oreo güncellemesine dair dedikodulara yenilerinin eklenmesi, beklentiyi de yükseltiyor.

Galaxy S6, 2015’in başlarında görücüye çıkmıştı. Dolayısıyla Nexus standartlarında bile, telefonun güncelleme döngüsünün sona ermiş olduğunu belirtmek gerekiyor. Samsung’un standartlarından bakıldığında telefonun Android 7.0 Nougat güncellemesini almış olması bile bir tür mucize olarak değerlendirilebilir. Ancak iki farklı kaynaktan gelen sızıntılar, Güney Koreli şirketin kullanıcılarını şaşırtmaya hazırlandığını gösteriyor.

Çin’in popüler internet sitesi Weibo’da yayınlanan bir liste, Android Oreo güncellemesini alacak Samsung cihazları arasında S6, S6 edge ve S6 edge+’ı da gösteriyor. Bu durum, S6 edge+ ile aynı zamanda tanıtılan Galaxy Note 5’in de Android Oreo güncellemesini alacağı şeklinde yorumlanabilir.

galaxy s6 android oreoCyberConCoder rumuzlu bir Reddit kullanıcısı da, Weibo’daki paylaşımı destekleyen bilgiler verdi. Reddit kullanıcısı, çok sayıda Samsung destek temsilcisinin Galaxy S6’nın Android Oreo güncellemesini alacağını doğruladığını iddia etti.

Galaxy S6 Android Oreo güncellemesi ne zaman yayınlanabilir?

CyberConCoder kendinden emin ifadelerine rağmen, konuyla ilgili olarak Samsung’un resmi açıklamasının beklenmesinin gerektiğinin altını çizdi. Ortada henüz resmi bir açıklama olmadığı için Galaxy S6 Android Oreo güncellemesinin yayın tarihi konusunda kesin bir şey söylemek de mümkün değil. Ancak Samsung’un önceliği daha yeni cihazlarının güncellemesine vereceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER