Teknoloji

Samsung Galaxy S25 ve S25+ ile birlikte Sony’nin kamera sensörlerine geçiş yapacak

galaxy s23 fe inceleme samsung galaxy s24 fe

Samsung, 50 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL GN5 sensörünü ilk olarak Galaxy S22 ve S22+ modellerinde kullanmıştı. Yine 50 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL GN3 ise S23 ve S23+ modellerinde kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu sensörün ocak ayında tanıtılması beklenen Galaxy S24 ve S24+‘ta da yine tercih edilmesi öngörülüyor. Ancak yeni bir iddiaya göre; Samsung Galaxy S25 ve S25+ ile birlikte kendi üretimi olan sensörler yerine Sony markalı sensörlere geçiş yapacak.

Bu iddiayı gündeme getiren kişi, ünlü duyumcu “Tech_Reve” oldu. Kendisinin Samsung hakkında verdiği haberler genellikle doğru çıktığı için bu iddia da biraz daha dikkat çekici hâle geliyor. Bahsi geçen Sony kamera sensörleri hakkındaki detaylar bilinmese de, S25 ve S25+’ın tanıtılmasına daha neredeyse 13 ay olduğunu hatırlamakta fayda var. Dolayısıyla bu konudaki detaylar önümüzdeki dönemde netleşecektir.

Samsung’un bir yandan da Galaxy S25 Ultra için 0i8 µm piksel, çift piksel otomatik odaklama ve sensör içi kırpma yakınlaştırma özelliklerine sahip yeni bir 200 megapiksel çözünürlüklü 1 inç ISOCELL sensör üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Şirketin S25 serisinde Samsung’un 3 nm süreciyle üretilen 10 çekirdekli Exynos 2500 işlemciyi kullanması da beklentiler arasında yer alıyor.

Galaxy S25 serisinden önce sıra S24 serisinde

Galaxy S25 hakkındaki söylentiler etrafta dolaşmaya başlasa da, Samsung’un gündeminde öncelikli konu Galaxy S24 serisi. Bu serinin 2024’ün ilk ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılsa da, Güney Koreli şirketten henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER