Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisi şimdiye kadarki en hızlı depolama çözümünü sunabilir

galaxy s25

Samsung Semiconductor yakın zamanda yeni nesil Evrensel Flash Depolama (UFS) çözümlerine yönelik planlarını detaylandıran yol haritasını açıkladı. Bu aynı zamanda yaklaşan Samsung Galaxy S25 serisinin neler getirebileceğine dair ilk ipucu olarak değerlendirilebilir.

Akıllı telefonlar her yıl güçleniyor ve işlemciler genellikle bu ilerlemenin arkasındaki kahramanlar olarak anılıyor. Ancak çoğu zaman gözden kaçan başka bir önemli bileşen daha var: depolama hızı. Tıpkı daha yüksek hız sınırına sahip daha geniş bir otoyolun daha hızlı trafik akışına olanak sağlaması gibi, daha hızlı depolama da telefonunun veri aktarımlarını, indirmeleri ve bilgilerin taşınmasına dayanan diğer her şeyi çok daha verimli bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor.

Samsung Semiconductor’ın yol haritası, şirketin 2027’de UFS 5.0’a geçmeden önce gelecek yıl dört şeritli UFS 4.0 teknolojisini piyasaya sürmeyi planladığını belirtiyor. 2024 model amiral gemisi Android telefonlar, UFS 4.0 depolama alanlarıyla geliyor. Bu cihazlar 4 GB/sn’ye varan veri okuma ve yazma hızlarını destekliyor. Yol haritasına göre, dört şeritli UFS 4.0 ile bu hızlar ikiye katlanacak ve 8 GB/sn’ye kadar ulaşacak.

Samsung’a göre; daha hızlı yükleme süreleri ve daha verimli cihaz içi yapay zeka uygulamaları, 2024’te üretimine başlanması ve 2025’te piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil depolama çözümünün potansiyel faydalarından sadece birkaçı.

Galaxy S25 serisi Samsung’un yeni teknolojiye geçişi için en uygun alan

Samsung’un üretim zaman çizelgesi göz önüne alındığında, Galaxy S25 serisinin dört şeritli UFS 4.0 depolama teknolojisini benimseyen ilk akıllı telefonlar olmasını beklemek mantıklı mantıklı görünüyor. Samsung’un yakın zamanda Galaxy S24 serisi ile cihaz içi yapay zekaya odaklanması ile bu yükseltme, yakında çıkacak depolama çözümlerinin bu alana getireceği vadedilen iyileştirmeler de göz önüne alındığında, stratejisiyle mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor.

Galaxy S27 serisiyle birlikte geçilmesi muhtemel görünen UFS 5.0 teknolojisi ise veri okuma ve yazma hızlarını 10 GB/sn’ye kadar çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER