Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisi ekran teknolojisiyle iPhone 15 serisinin önüne geçebilir

galaxy s23 inceleme galaxy s24

Samsung Galaxy S24 serisi 2024’ün başlarında kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak özellikle Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarını tanıtmasının ardından bu seriyle ilgili haberler artmış durumda. Bu haberlerin en yenisi, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarında yeni bir ekran teknolojisine geçiş yapacağını gösteriyor.

Habere göre; Samsung Display, S24 Ultra için M13 serisi OLED paneller hazırlıyor. Şirketin S24 serisindeki diğer telefonlar için de M13 OLED panelleri tercih edeceği söyleniyor. Henüz detaylar belirsiz olsa da; M13 serisi OLED panellerin M12’ye kıyasla daha yüksek performans ve kalite sağlayacağı belirtiliyor. M13’ün M12’ye kıyasla daha ince olması ve daha az güç tüketmesi de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Yeni ekran teknolojisi sayesinde kullanıcıları daha fazla parlaklık, daha yüksek yenileme hızı ve daha iyi piksel yoğunluğunun beklediği söylenebilir. Samsung’un M12 OLED panelleri şirketin yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’te de kullanılmıştı. Apple’ın eylülde tanıtılması beklenen iPhone 15 serisinin de M12 OLED panellerle gelme ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

Bu da Samsung’un S24 serisiyle Apple’ın iPhone 15’lerine karşı en azından ekran konusunda bir adım önde olabileceği anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirketin bu farkı 2024 model iPhone 16 serisinden önce kapatması mümkün olmayacak.

Habere göre, Samsung’un birden fazla işlemci politikası M13 OLED panellerin kullanımının önünü açan faktörler arasında başı çekiyor. Güney Koreli şirketin S24 serisinde hem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 hem de Exynos 2400 işlemciyi kullanacağı söyleniyor. Böylelikle Samsung’un yeni telefonlarında ekran teknolojisi, bellek ve depolama alanına daha fazla kaynak yönlendirmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

Galaxy S24 serisinde bizi başka neler bekliyor?

Galaxy S24 Ultra’da RAM seçeneklerinin 16 GB’a kadar uzanması bekleniyor. Serinin üç üyesinde de baz modellerin 12 GB RAM ve 256 GB ile gelmesi de öngörüler arasında yer alıyor. S23 serisinde baz depolama alanının 8 GB olduğunu düşününce burada iyi bir sıçrama olduğu söylenebilir.

Galaxy S24 Ultra’da 50 megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto kameranın yer alacağı söylentisi de kısa süre önce gündeme gelmişti. Samsung’un S23 Ultra’daki 10 megapiksel 3x telefoto kameranın üstüne ciddi bir sıçramaya hazırlandığı anlaşılıyor. 200 megapiksel ana kamerada değişiklik beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER