Teknoloji

Samsung, Galaxy S24’ü “Yapay Zeka Telefonu” olarak pazarlayacak

Son zamanlarda, Samsung’un markalaşma hamlelerinin hız kazandığını görmekteyiz. Bu hamleler, sadece birkaç ay içinde piyasaya çıkacak ürünler için değil, Galaxy S25 veya Galaxy Z Fold 7 gibi neredeyse iki yıl sonrası için de geçerli. Şirket, son birkaç ay içinde akıllı yüzükler ve artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri gibi diğer ürün kategorileri için de marka başvurularında bulundu ve durmak bilmiyor. GalaxyClub sitesi, farklı ülkelerde yapılan bir dizi başka başvuruyu keşfetti, bunlardan biri de Galaxy S24’ün bir AI Phone, yani “Yapay Zekâ Telefonu” olarak pazarlanacağını doğruluyor.

Galaxy S24’ün AI Telefon olacağı artık açıkça ortada. SamMobile, Samsung’un bir sonraki amiral gemisiyle yapay zekaya odaklanma planlarını özel olarak haberleştirmişti. Samsung, kısa süre sonra Galaxy AI deneyimini duyurarak bunu doğruladı. Bu deneyim, Galaxy S24 serisiyle başlayacak ve bir dizi AI özelliği getirecek.

Şirket, yapay zeka konusundaki ciddiyetini göstermek için AI Phone ve AI Smartphone gibi isimler için marka başvuruları yaptı. Bu isimler biraz genel olduğu için Samsung bu markaları alamayabilir, ancak bu durum, Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta San Jose, Kaliforniya’da duyurulduğunda AI’nin en çok vurgulanan anahtar kelime olacağının mükemmel bir göstergesi.

Samsung, Magic Pixel, Flex Magic ve Flex Magic Pixel gibi isimler ve logolar için de diğer markaları almaya çalışıyor. Bu markalar, artırılmış gerçeklik ürünleri, akıllı telefon ekranları ve televizyonlar için, özellikle AR gözlükler üzerine yoğunlaşarak planlanıyor. Bu hamleler, Samsung’un teknoloji ve inovasyonda liderliğini sürdürme hedefini gösteriyor ve yapay zeka ile artırılmış gerçeklik alanlarındaki yeniliklerine dair heyecan verici ipuçları sunuyor.

Video: Yapay zekânın video çevirisindeki yeteneklerini Teknoblog videosuyla görün

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER